Nationala

"Gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte". Mesajul lui Mirel Rădoi înaintea confruntării cu Germania 

Germania - România, meci din Grupa J a preliminariilor pentru CM din Qatar, are loc vineri, de la ora 21:45. Partida e transmisă în direct pe Pro TV și pe Voyo, dar și în format LIVE BLOG pe www.sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Octombrie 2021, 19:50
Data actualizarii: Joi 07 Octombrie 2021, 19:56

Naționala României joacă la Hamburg, cu Germania, într-un meci contând pentru preliminariile Mondialul din 2022. Înaintea partidei, Mirel Rădoi a vorbit despre întâlnire în cadrul unei conferințe de presă, explicând care sunt șansele tricolorilor pentru a obține un rezultat pozitiv.

"Pare o partidă în care jucătorii își găsesc singuri motivația și sunt foarte multe lucruri de câștigat, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezență în teren va facilita o înfrângere la un scor cât mai limitat. Se poate întâmpla să pățim ca naționala Armeniei (n.r Germania a învins cu 6-0). Nu vreau să creadă cineva că va fi un meci ușor, sunt sigur de asta. 

Va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper ca atunci când vom avea mingea să exploatăm zonele libere pe care le-am văzut la ei. Chiar dacă sunt o echipă bună, au și ei punctele slabe, sunt puține, dar sper să reușim mai mult decât celelalte echipe.

Mi-e greu să vă spun care sunt titularii pentru meciul de mâine sau cu cel cu Armenia. Avem antrenamentul din această seară pentru a decide primul 11. Cea mai importantă partida e următoarea. E adevărat, parcursul jocului ne poate influența schimbările. Dacă noi mizăm pe anumiți jucători care să joace în ambele partide, dacă scorul nu va fi favorabil, ne putem gândi să facem anumite schimbări și să-i odihnim pe parcursul jocului, dar asta nu înseamnă că vom intra doar cu gândul de a termina meciul. Gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte, chiar dacă jocul nu va fi spectaculos.

Cum poate fi 'închisă' Germania
 

Din punct de vedere al posesiei, vom avea dificultăți și mi-aș dori din tot sufletul să avem posesie 51%, dar mi-e greu să cred asta. Jucătorii sunt conștienți, noi suntem conștienți. E important cum reacționăm de la posesie la non-posesie. Germania poate fi învinsă nu doar de naționala României, ci și de alte naționale, dar e foarte greu de crezut că se poate întâmpla de multe ori într-o campanie. Am revăzut partida (n.r Germania - Macedonia de Nord 1-2), rezultatul nu e unul corect, dar se poate întâmpla. Singurul lucru făcut foarte bine de Macedonia a fost tranziția pozitivă, le-a pus numeroase probleme. E normal ca Germania să sufere pe tranziția negativă, atacă foarte sus, cu mulți jucători și lasă multe zone libere.", a declarat Mirel Rădoi.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies