„România a aruncat în aer așa-zisul stat Kosovo!” Presa din Serbia, reacție nemiloasă după scandalul de la București

România - Kosovo Kosovo e Serbia Romania uniti sub tricolor Nationala
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 01:25
Data actualizarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 01:25
România a învins Kosovo, scor 2-0, la capătul unui meci extrem de tensionat.

Jocul de pe Arena Națională a fost întrerupt timp de 45 de minute, după ce suporterii din gruparea „Uniți sub Tricolor” au afișat un banner considerat discriminatoriu de către oficiali. „Basarabia e România, Kosovo e Serbia” a fost mesajul care a dus la plecarea fotbaliștilor la vestiare.

Scandalul de la București a fost comentat pe larg în presa internațională, inclusiv în Serbia. Jurnaliștii din țara vecină au taxat comportamentul echipei naționale din Kosovo, care a cerut întreruperea partidei din cauza mesajelor politice.

Presa din Serbia, dură cu cei din Kosovo: „Așa zisa echipă națională a abandonat meciul!”

„Așa zisa echipă națională a abandonat meciul din cauza scandării ‘Kosovo e Serbia!’”, a scris publicația Zurnal. „Din cauza scandărilor fanilor români, așa zișii fotbaliști au ieșit de pe teren”, a adăugat sursa citată.

„Meciul dintre România și așa-zisul stat Kosovo a fost întrerupt în minutul 23, după ce suporterii locali au cântat pentru Serbia. Din această cauză, jucătorii kosovari au ieșit de pe teren. 

După câteva consultații, partida a fost reluată, dar fanii români au fost avertizați să nu mai scandeze și să nu mai afișeze acel banner pentru că în caz contrar jocul va fi întrerupt din nou”, au mai scris jurnaliștii de la Zurnal.

Novosti: „Kosovarii au fugit la vestiare!”

Publicația Novosti a titrat: „Scandal! Meciul din preliminariile EURO 2024 a fost întrerupt din cauza bannerului ‘Kosovo e Serbia!’”

„Jocul dintre România și așa-zisul stat Kosovo a fost întrerupt pe motive politice, așa cum a notat delegatul partidei. O oră mai târziu, meciul s-a reluat, dar momentul a făcut mare vâlvă în presa locală și internațională”, a subliniat sursa citată.

„Fanii români au decis să riposteze după ce au avut parte de o primire proastă la Pristina. Au fluierat imnul din Kosovo și au strigat ‘Serbia, Serbia’. Când a apărut bannerul ‘Kosovo e Serbia’, jucătorii așa-zisului stat au ieșit de pe teren și au fugit la vestiare”, mai scrie Novosti.

Telegraf: „România a aruncat în aer așa-zisul stat Kosovo!”

La fel de duri au fost și jurnaliștii de la Telegraf. „Cu două ‘bombe’, România a aruncat în aer așa-zisul Kosovo și l-a scos din cărți pentru EURO”, au scris jurnaliștii sârbi. 

„Un succes mare al românilor. Au trecut de așa zisa Kosovo, cu golurile lui Stanciu și Mihăilă. Trei puncte care îi menține pe români în cursa pentru EURO 2024. Spre deosebire de români, Kosovo nu mai are practic nicio șansă de calificare la turneul final”, a adăugat Telegraf

După haosul creat pe Arena Națională, România riscă o amendă până la 100.000 de euro și ar putea juca două partide cu porțile închise. Tricolorii mai au două meciuri pe teren propriu, cu Andorra și Elveția. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!