„Ne va afecta la turneul final!” Avertismentul lui Adrian Mutu pentru EURO 2024 

Adrian Mutu edward iordanescu EURO 2024 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 16:37
Data actualizarii: Miercuri 07 Februarie 2024, 16:39

Naționala României s-a calificat la EURO 2024, care se vede în exclusivitate, în această vară, pe PRO TV, PRO Arena și VOYO.

România joacă din nou la Campionatul European după opt ani de absență, iar Edward Iordănescu și-a aflat adversarii. Tricolorii fac parte din grupa E, împreună cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Selecționerul se confruntă însă cu o problemă serioasă, care ar putea impacta prestația naționalei la turneul final. 

Edward Iordănescu a spus la fiecare meci din preliminarii că mizează pe forța grupului compact pe care a reușit să îl creeze la națională. Astfel, selecționerul a lăsat clar de înțeles că lotul va fi unul similar, urmând a miza pe fotbaliștii care au contribuit decisiv la calificare, însă tehnicianul s-ar putea confrunta cu o problemă serioasă. 

Adrian Mutu a vorbit despre problema lui Edward Iordănescu 

Parte dintre titularii săi de bază au ajuns rezerve la echipele de club, iar minutele primite nu sunt deloc satisfăcătoare. Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan au semnat cu Tottenham, respectiv Atletico Madrid, acolo unde au statutul de rezerve, în timp ce nume precum Ianis Hagi, Andrei Rațiu sau Răzvan Marin și-au pierdut statutul de titulari la echipele de club. 

Adrian Mutu, fostul selecționer al naționalei U21 a României, în prezent antrenor la CFR Cluj, a vorbit despre situația cu care se confruntă Edward Iordănescu. 

„Asta ne va afecta la turneul final. Asta e clar. Pentru Drăguşin nu este nici uşor, are concurenţă pe măsură. Ianis ar trebui puţin să intre pentru că avem nevoie de el la echipa naţională. 

Ianis a venit după acea accidentare, dar deja revenirea a fost de ceva timp. Nu este deloc simplu, deloc uşor. În afară de a vorbi de ei, mă refer la echipa naţională, pentru că vom avea de suferit. 

Nu au multe minute, ritmul va fi foarte alert la Campionatul European, va fi altceva. Şi atunci, probabil, România va suferi”, a declarat Adrian Mutu conform Fanatik

Edward Iordănescu își sprijină fotbaliștii 

„Am fost după băieții noștri, am fost și m-am concentrat, am prioritizat să merg acolo unde știu că sunt probleme. Jucători importanți, jucători care au dus greul acestei campanii, jucători care au contribuit decisiv la calificarea României și jucători care sunt la un nivel bun. Din păcate, avem din ce în ce mai puțini jucători la un nivel bun și acum poate cu calificarea asta am sperat și sper în continuare că se vor mișca lucrurile. 

Sunt niște semne pozitive, dar sunt și câteva negative, însă ce am făcut acum, am făcut de când am preluat naționala. Nu e prima oară, cu siguranță nu e nici ultima, încerc să mă deplasez atunci când constatăm că sunt probleme și încercăm să gestionăm cum se poate. Pentru băieții noștri facem orice efort, nu contează, orice pentru ei. 

Sunt alături de ei, sunt dezamăgit și vin dezamăgit pentru că cei doi nu au jucat. Vin încrezător, eu am încredere în ei, am fost să le dau un mesaj de încredere și susținere. Am fost acolo pentru că mi-am dorit să vorbesc cu conducători de la ei de la cluburi, ceea ce am făcut și în trecut și nu în ultimul rând sau în mod special pentru mine, cu antrenorii lor. 

Sunt optimist pentru ei, mă gândesc și la alți jucători care traversează perioade mai puțin faste, o să vedem dacă mai plec pentru că a început competiția noastră. Cu toată dragostea mea pentru ei, eu pot face asta până la un anumit punct, de acolo depinde doar de ei. Cei doi sunt băieți deosebit de echilibrați, calculați, inteligenți, jucători valoroși și îmi doresc să își rezolve cât mai repede problemele. 

E un mesaj pentru toată lumea, nu doar pentru ei, dacă am reușit să ne îndeplinim obiectivul în campanie și cu jucători care traversau mai puține momente bune, la EURO ne va fi imposibil să performăm dacă nu avem jocuri în picioare, dacă nu avem o bază solidă. Dacă vrem să facem o figură frumoasă la EURO și cred că toată România vrea, atunci trebuie să dăm cu putere înainte, ei trebuie să se impună la cluburile lor”, a declarat Edward Iordănescu la revenirea în țară. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!