Olimpiu Morutan Echipa Nationala edward iordanescu Galatasaray Nationala

„Mă voi documenta despre problemele pe care le au!” Selecționerul Iordănescu se deplasează la Istanbul pentru a discuta cu turcii despre Moruțan 

Edward Iordănescu (43 ani) a debutat cu stângul pe banca naționalei României, având o înfrângere cu Grecia, 0-1, și o remiză cu Israel, 2-2. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 14:27
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 14:42

Selecționerul și-a intrat în rol deja și se pregătește intens pentru meciurile din Nations League, astfel că se deplasează atât la meciurile din țară, cât și la cele ale stranierilor, pentru a analiza prestațiile jucătorilor români selecționabili. O situație delicată pentru Iordănescu este cea a lui Olimpiu Moruțan (22 ani), jucător de perspectivă, care a intrat în dizgrația turcilor.

Tânărul fotbalist a fost transferat de Galatasaray în vara anului trecut, în schimbul a 3.5 milioane de euro, iar prestațiile sale din startul sezonului s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Cu toate astea, odată cu schimbarea antrenorului și numirea lui Domenec Torrent, Moruțan și-a pierdut din protagonism, iar treptat a început să nu mai primească la fel de multe minute, prestațiile sale fiind din ce în ce mai șterse

Edward Iordănescu se deplasează în Turcia pentru a analiza situația lui Moruțan 

Edward Iordănescu a mers la Arena Națională, acolo unde a avut loc Adunarea Generală a FRF, iar la finalul întâlnirii a vorbit despre planurile pe care le are în legătură cu fotbalistul român. Selecționerul a dezvăluit că se va deplasa în Turcia, pentru a comunica cu oficialii lui Galatasaray despre situația lui Olimpiu Moruțan. 

„Am programată o deplasare în Turcia, pentru două meciuri ale românilor de acolo. Încerc să le fiu aproape, să mă documentez despre problemele pe care le au, cum e cazul lui Moruțan. 

Am lucrat pentru o perioadă foarte scurtă cu el la FCSB. E un jucător care are multe de oferit, dar trebuie să își găsească locul acolo, să se impună. Voi participa și la două antrenamente la Galatasaray și voi încerca să fiu mai aproape de situație”, a declarat Edward Iordănescu. 

  • 4.3 milioane de euro este cota lui Olimpiu Moruțan conform Transfermarkt. 
  • 3 goluri și 4 assist-uri are fotbalistul român în 32 de meciuri jucate pentru Galatasaray. 
  • 127 de minute a jucat fotbalistul în ultimele sale 7 meciuri oficiale pentru gruparea turcă. 

Programul României în grupele Nations League 

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)

7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)

11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),

14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)

26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Modifică setările cookies