VIDEO EXCLUSIV „Încă nu este o cauză pierdută!”. Tricolorul de 26 de ani în care încă-și mai pune speranțele Viorel Moldovan 

Viorel Moldovan încă mai are încredere că George Pușcaș poate fi atacantul de care are nevoie echipa națională.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 11:05
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 11:38

Pentru al doilea meci de verificare, după eșecul cu Slovenia, 1-2, România s-a deplasat la Chișinău, pentru a juca împotriva Republicii Moldova. Partidă în care tricolorii nu au avut nicio emoție și au câștigat cu un categoric 5-0.

Viorel Moldova încă mai are încredere în George Pușcaș 

Un remarcat în partida cu Moldova a fost George Pușcaș (26 ani). Acuzat în repetate rânduri că este prea individualist, atacantul Genoei i-a pasat decisiv lui Olimpiu Moruțan (23 ani), în minutul 9, după ce a reușit să se descotorosească de doi apărători. 

Atitudinea lui Pușcaș a fost apreciată și de Viorel Moldovan (50 ani). Fostul vârf al echipei naționale este de părere că nouarul primei reprezentative încă mai are timp pentru a se dezvolta și a-și atinge potențialul la nivelul echipei naționale. 

„Încă nu este o cauză pierdută Pușcaș. Poate va schimba atitudinea, viziunea, mentalitatea, ușor-ușor să joace pentru echipă, echipa să joce pentru el. E foarte important acest lucru să nu se gândească numai la el, să fie altruist. A luat o acțiune pe cont propriu, a stat bine pe picioare la acel atac, a driblat și a pasat foarte bine la golul lui Moruțan. Și a mai avut acțiuni bune. Pot să-l remarc și pe el. 

Pot să-l remarc și pe Paraschiv, care a intrat la fel de bine. Din două atingiri a marcat un gol. A scos un penalty și a marcat un gol. Trebuie să i se acorde încredere și acestui tânăr jucător pentru că în compartimentul ofensiv suferim și nu prea avem multe soluții. Când găsim un jucător de profil număr 9, trebuie ajutat, susținut. Întorcându-mă la Pușcaș, am văzut o schimbare pozitivă. Sper să o țină tot așa”, a declarat Viorel Moldovan la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

În 70 de prezențe la echipa națională, Viorel Moldovan a izbutit să marcheze de 25 de ori. Cu România a participat la 4 turnee finale: Campionatele Mondiale din 1994 și 1998, și Campionatele Europene din 1996 și 2000. 

Rezumat Moldova - România 0-5 

Modifică setările cookies