VIDEO EXCLUSIV "Se pretează ca vârf de atac pentru acest joc". Alegerea ofensivă pe care Moldovan ar face-o în meciul cu Armenia

Viorel Moldovan a fost invitatul Ioanei Cosma, luni dimineața, la Ora Exactă în Sport de la Pro X.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 11:34
Data actualizarii: Luni 11 Octombrie 2021, 11:49

România întâlnește Armenia azi, de la 21:45, pe stadionul Ghencea din București, într-o partidă contând pentru Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din Qatar (2022). Confruntarea e transmisă în direct de Pro TV și Voyo, dar și în format LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Viorel Moldovan a explicat că alegerea lui Claudiu Keșeru în atac ar fi o alegere înțeleaptă din partea selecționerului Mirel Rădoi, ținând cont de faptul că acesta și-a arătat calitatea ofensivă la fiecare echipă la care a evoluat și că este un jucător puternic. 

"El s-a întors pe cai mari. A reușit să marcheze câteva goluri importante pentru FCSB, el rămâne un marcator înăscut ca să zic așa. Cam peste tot unde a activat, ultima dată în Bulgaria, numai dacă nu voia el nu ieșea golgheterul campionatului. Nu vorbim de nivel, pentru că nu e ușor să marchezi goluri nici în Liga 3.

Pentru un asemenea joc, cu Armenia, care sunt sigur că vor veni și se vor poziționa deliberat în jumătatea proprie, trebuie să atacăm și să marcăm. Trebuie să îți faci jocul ușor, marcând rapid și destabilizându-i. 

Nu va fi ușor, dar Keșeru se pretează pentru acest joc ca vârf de atac. Știe jocul cu spatele la poartă, știe și jocul combinativ pe spații reduse, nu-i trebuie prea mult spațiu pentru a găsi posibilitatea să termine o acțiune fie colectivă, fie individuală. Are un picior stâng foarte bun, te poate ajuta și cu șuturi de la distanță. Cred că se impunea, este foarte important în jocul de astăzi să avem jucători de dezechilibru în benzile laterale.", a declarat Viorel Moldovan la PRO X

 

Programul României în Grupa J:
 

România - Armenia (luni, 21:45, PRO TV)

România - Islanda (11 noiembrie, 21:45, PRO TV)

Liechtenstein - România (14 noiembrie, 19:00, PRO TV)

Clasamentul Grupei J:
 

1. Germania 18p

2. Macedonia de Nord 12p

3. Armenia 12p

4. România 10p

5. Islanda 5p

6. Liechtenstein 1p

Site-ul FRF a anunțat luni dimineața ce numere vor purta elevii lui Mirel Rădoi. Alex Maxim va avea tricoul cu numărul 10, în timp ce Ianis Hagi, marcatorul României cu Germania (1-2), va îmbrăcat echipamentul de joc cu numărul 14. 

FRF a anunțat luni dimineața și rezultate negative pentru tricolorii nevaccinaţi sau netrecuţi prin boală, la testarea Covid solicitată de UEFA pentru meciul cu Armenia, din preliminariile CM-2022.

Modifică setările cookies