Theo Corbeanu Canada Echipa Nationala Romania Wolverhampton Nationala

VIDEO | Romanul care a ales sa reprezinte Canada a marcat la debut! Cum motiveaza refuzul de a juca pentru tricolori 

Canada a invins nationala din Bermuda, 5-1, iar printre marcatori s-a aflat si un roman cu origini canadiene.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Martie 2021, 13:30
Data actualizarii: Sambata 27 Martie 2021, 13:34

Theodor Corbeanu, fotbalist la Wolverhampton, dar care nu a debutat inca pentru echipa mare, a reusit sa marcheze la debutul sau in natioanala Canadei. Fotbalistul a vorbit despre alegerea pe care a facut-o si motivatia din spatele deciziei.

"Am reprezentat Romania la juniori. Nu am facut-o pentru Canada, nu am fost selectat pentru echipa U15. Am spus ca vreau sa joc fotbal international, pentru ca asta faceau cei mai talentati jucatori. Am contactat Romania, mi-au spus ca ma cunosc si ca ma urmaresc. Le-am trimis cateva clipuri cu mine si am inceput sa vorbim. Am primit o convocare, cu Irlanda, si am debutat in septembrie 2017. Am ales Canada acum, dupa cativa ani, pentru ca am simtit ca este un lucru corect in acest moment, deoarece are o generatie foarte promitatoare de jucatori.

  • Romanul care joaca pentru Canada a marcat la debut! Vezi aici golul jucatorului si cum motiveaza refuzul de a juca pentru tricolori

Mai ales cu toata emotia de a gazdui Cupa Mondiala din 2026. Am crezut ca pot face parte din aceasta aventura. Asta m-a motivat si m-a inspirat. Mi-am dorit intotdeauna sa joc pentru Canada, dar asa cum am spus, cu cativa ani in urma nu am fost selectat", a spus Corbeanu, intr-un interviu pentru 101greatgoals.com.

Theo Corbeanu are 13 meciuri jucate pentru nationalele U16 si U17 ale Romaniei, pentru care a marcat doua goluri, dar a ales sa reprezinte Canada, tara in care s-a nascut, la seniori.

Tanarul a evoluat pentru TFC Academy din Canada, dupa care a fost adus in 2018 la echipa U18 a lui Wolves, iar in acest sezon a facut trecerea catre echipa U23, unde a strans 15 prezente, 4 goluri si doua pase de gol.

Modifică setările cookies