GALERIE FOTO România s-a calificat în semifinalele Campionatului European! Victorie categorică în fața Bosniei

echipa nationala de minifotbal Bosnia-Hertegovina Campionatul European de Minifotbal Nationala
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:26
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:26

România a continuat parcursul său impresionant la Campionatul European de Minifotbal, desfășurat în Bosnia & Herțegovina, cu o victorie răsunătoare de 4-1 împotriva echipei gazdă. 

Bosniacii au avut prima mare ocazie în minutul doi, când au profitat de o pasă greșită a românilor, dar șutul puternic a fost respins de goalkeeperul Dragoș Nițu.

România a ripostat imediat și, după două șuturi blocate, Viorel Șaim a marcat la bara a doua, după o pasă diagonală precisă de la un coechipier.

La începutul reprizei secunde, un penalty acordat după intervenția VAR a fost transformat cu siguranță de Marius Balogh, care a dus scorul la 2-0.

În ciuda presiunii bosniace, Nițu a păstrat poarta intactă cu două intervenții salvatoare. România a continuat să atace, iar Șaim a marcat din nou, cu o copie exactă a primei faze de gol.

Superioritate numerică 

Suno Dedic, internaționalul bosniac, a fost eliminat pentru o intrare dură, iar România a beneficiat de cinci minute de superioritate la începutul reprizei a doua. Raul Dumitrovici a profitat imediat și a dus scorul la 4-0.

La acest scor, bosniacii au încercat să răspundă prin înlocuirea portarului cu un jucător de câmp, un "flyer goalkeeper", dar România a continuat să domine. Balogh a ratat ocazia de a majora scorul, când a lovit bara dintr-un șut de la distanță.

Golul de onoare și ce urmează pentru România

Bosnia a marcat dintr-un penalty în minutul 50, după ce căpitanul Mihai Popa a respins eroic o minge din fața porții goale. VEZI GALERIA

În semifinale, România va întâlni selecționata Kazahstanului, într-un duel de foc. Kazahstanul este echipa pe care România a învins-o dramatic în finala Mondialului de anul trecut, cu 12-11 la loviturile de departajare după un 2-2 la finalul timpului regulamentar. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!