Nationala

"Romania lui Hagi se putea bate pentru TITLUL MONDIAL!" Dan Petrescu povesteste pentru FIFA cel mai emotionant moment al sau la nationala

Romania putea fi campioana mondiala in 1994, spune Dan Petrescu intr-un intervin acordat FIFA.com

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015, 10:10
Data actualizarii: Joi 01 Octombrie 2015, 10:11

Fostul jucator al generatiei de aur a declarat pentru FIFA ca cel mai mare meci al generatiei sale a fost cu Argentina, iar cel mai important gol al sau la nationala a fost in fata Angliei.

SuperDan e convins ca daca Romania ar fi trecut de Suedia la penaltyuri, in 1994, se putea bate fara probleme la cucerirea titlului mondial.

"Ca echipa, victoria impotriva Argentinei ar trebui sa fie cea mai memorabila pentru ca am jucat extrem de uniti si am reusit sa invingem finalista din 1990. Personal, as evidentia meciul cu SUA pentru ca am marcat un gol important"

"Privind in urma, unii spun ca noi am fost surpriza acelui mondial. Dar in realitate eram o echipa care se lupta. Asta a fost generatia de aur a Romaniei. Am avut un lider mare, pe Hagi, si alti jucatori talentati. Ca sa fiu sincer, am intrat in acel Mondial cu sperante sa ajungem in finale"

"Ne-am ridicat la nivelul asteptarilor in acea campanie. Daca am fi invins Suedia la penaltyuri, am fi mers in semifinale si am fi jucat cu Brazilia. La ce forma aveam, cine ar fi putut spune ca nu aveam sanse sa ii batem si sa jucam finala?"

"Am marcat multe goluri pentru echipele mele de club si de 12 ori pentru nationala. Dar golul cu Anglia a fost special. Jucam in Anglia in acel moment si era clar ce adversari vom avea pe teren. Am invins un coleg de echipa, pe Le Saux si am reusit sa il inving pe Glenn Hoddle, omul care m-a adus la Chelsea. A fost un sentiment special pentru mine"

"A trecut o perioada lunga de timp de cand nu ne-am mai calificat la un Mondial. Echipa a impresionat in preliminariile pentru Euro si suntem pe 7 in lume. Sper ca aceasta echipa sa se duca in Rusia si sa marcheze revenirea noastra la un Mondial dupa 20 de ani", a declarat Dan Petrescu pentru FIFA.

Modifică setările cookies