VIDEO România - Grecia 0-1 | ”Cine face asta se va elimina”. Edi Iordănescu îi ia tare pe jucătorii naționalei

Romania - Grecia edi iordanescu Grecia Romania Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 09:24
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 10:18

România - Grecia 0-1. Edi Iordănescu (43 de ani) a debutat cu o înfrângere pe banca echipei naționale. 

Selecționerul a avut un mesaj pentru jucătorii pe care i-a convocat la prima reprezentativă. În iunie, România va juca primele meciuri oficiale din acest an, în Nations League, cu Muntenegru (deplasare), Bosnia (deplasare) și Finlanda (acasă).

„Selecția este continuă, nimeni nu este bătut în cuie. Le-am spus că unii dintre ei sunt jucători importanți, pe care-i văd ca piloni în jurul cărora încercăm să construim, începând cu căpitanul echipei (n.r. - Vlad Chiricheș), dar pretențiile mele sunt foarte mari, iar presiunea pe care o pun este continuă.

România - Grecia 0-1 | Discursul lui Edi Iordănescu

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși la cluburi și să joace mai mult, pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme. Dacă faceți o paralelă între noi și naționala Greciei, nu stăm deloc bine.

Trebuie să muncești foarte tare, să vii cu mentalitate puternică. Mentalitatea, dorința cu care jucătorii vin la echipa națională și cât dau pentru calificare reprezintă criteriul principal de selecție de acum, pe lângă valoare. Cine nu aduce atitudine, mentalitate, cine vine doar să bifeze un joc la echipa națională se va elimina. Eu cred că grupul are caracter și va avea reacție”, a spus Edi Iordănescu.

VIDEO - Declarațiile lui Edi Iordănescu după România - Grecia 0-1

Următorul meci amical al României este contra Israelului, marți, de la ora 20:45, ÎN DIRECT pe Pro X și VOYO.

În interviul acordat pentru PRO TV, Edi Iordănescu s-a arătat nemulțumit de prima repriză făcută de tricolori, iar la conferința de presă le-a transmis un ultimatum jucătorilor săi: cei care evoluează puțin la echipele de club nu vor mai fi chemați la echipa națională, începând din iunie, când sunt programate primele meciuri din Liga Națiunilor.

"Analizăm și vedem perspectiva. Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. Eu cred în potențialul lor, am știut unde vin, că sunt multe lucruri de pus la punct, e de muncă, dar sunt pregătit.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși și să joace cât mai mult la club pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme și, dacă faceți o paralelă între noi și Grecia, nu stăm deloc bine”, a spus, printre altele, Edi Iordănescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!