Edi Iordănescu transmite deja un ultimatum: "Din iunie nu mai permit asta! Se vor elimina singuri"

edi iordanescu Echipa Nationala Grecia Romania romania grecia Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 00:13
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 00:13

Edi Iordănescu a pierdut meciul de debut pe banca naționalei României, amicalul cu Grecia, scor 0-1.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Andreas Bouchalakis, în minutul 39, după o primă repriză modestă a României. În actul secund, tricolorii lui Edi Iordănescu au arătat mai multă dezinvoltură și au avut câteva șanse importante, inclusiv o bară a lui Adrian Rus.

Edi Iordănescu transmite deja un ultimatum

În interviul acordat pentru PRO TV, Edi Iordănescu s-a arătat nemulțumit de prima repriză făcută de tricolori, iar la conferința de presă le-a transmis un ultimatum jucătorilor săi: cei care evoluează puțin la echipele de club nu vor mai fi chemați la echipa națională, începând din iunie, când sunt programate primele meciuri din Liga Națiunilor.

Selecționerul spune că s-a văzut o diferență clară între jucătorii români și cei greci în ceea ce privește ritmul de joc și trage deja un semnal de alarmă.

"Analizăm și vedem perspectiva. Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. Eu cred în potențialul lor, am știut unde vin, că sunt multe lucruri de pus la punct, e de muncă, dar sunt pregătit.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși și să joace cât mai mult la club pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme și, dacă faceți o paralelă între noi și Grecia, nu stăm deloc bine.

Datoria mea e să cresc nivelul echipei, să iau deciziile corecte, să fiu extrem de obiectiv și să fiu activ, nu pasiv. Vă asigur că în viitor vom fi extrem de atenți la deciziile pentru selecție, iar cine nu va da totul pentru echipa națională, cu siguranță se va elimina singur.

Vedem ce urmează, vom fi foarte atenți la parcursul jucătorilor. Dacă acum mi-am permis să întind o mână anumitor jucători, unii cu probleme, cu jocuri puține în picioare, care nu traversează perioade foarte bune, în iunie nu voi mai permite acest lux. E foarte important ca jucătorii să vină cu jocuri în picioare. Jucătorii Greciei au intrat mult mai bine, cu mai multă agresivitiate, cu alt ritm, cu alt tonus. Se vede când ai jocuri în picioare și când lipsesc. După aceste două meciuri vom trage linie și îmi doresc să fim foarte exacți, analitici și inspirați ca în iunie să aducem jucătorii care sunt cei mai aproape de ce ne trebuie", a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Următorul meci amical al României este contra Israelului, marți, de la ora 20:45, ÎN DIRECT pe Pro X și VOYO.

VIDEO România, răpusă de golul lui Bouchalakis

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!