Marius Sumudica Andorra Andrei Vochin FRF Gibraltar Nationala

Replică acidă de la FRF pentru Marius Șumudică: "Tu ai bătut cu 2-1 în Gibraltar, te-a deranjat bariera de la aeroport"

Marius Șumudică a lansat un atac dur la adresa echipei naționale a României după victoria cu Andorra, scor 2-0, iar replica FRF nu a întârziat să apară.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Martie 2023, 11:15
Data actualizarii: Marti 28 Martie 2023, 11:13

Luni, la plecarea în Arabia Saudită, Șumudică a declarat la aeroport că Andorra este cea mai slabă echipă pe care a văzut-o, iar faptul că România a obținut doar o victorie cu 2-0 este "jenant". Mai mult, antrenorul lui Al Raed a adăugat că, dacă tricolorii se vor prezenta la fel și în meciurile următoare, România va termina pe locul 4 în grupa din preliminariile EURO 2024, sub Elveția, Israel și Kosovo.

Replică acidă de la FRF pentru Marius Șumudică

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, i-a amintit lui Marius Șumudică de un meci pe care l-a câștigat la limită cu o echipă din Gibraltar. În 2021, când o pregătea pe CFR Cluj, tehnicianul trecea de Lincoln Red Imps cu 2-1 în manșa tur din preliminariile Champions League. Ulterior, campioana României învinge și în retur, 2-0.

"Cred că are ce are cu Edi Iordănescu, bănuiesc. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Şumi parcă a venit după Edi la CFR Cluj, că după Şumi a venit Dan Petrescu. 

Eu ştiu ce o fi fost? Declaraţia lui e exagerată, e clar. O fi Andorra neica nimeni, dar şi tu când ai jucat cu Gibraltar, la CFR, înţeleg că te-a deranjat bariera de la aeroport, dar ai bătut cu 2-1, nu 2-0. 

Probabil că are ceva cu Edi (n.r. Iordănescu) şi vrea să mărească presiunea. E motivator foarte bun", a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

Marius Șumudică, discurs necruțător după Andorra - România 0-2

Tehnicianul spune că Andorra este cea mai slabă echipă pe care a văzut-o vreodată, iar victoria României cu doar 2-0 este un rezultat jenant. De asemenea, Șumudică spune că nu înțelege nici anumite decizii ale lui Edi Iordănescu, care, în loc să forțeze în repriza secundă, a introdus doi mijlocași defensivi.

În ceea ce privește meciul cu Belarus, următorul al României, Șumudică se așteaptă ca tricolorii să profite și de presiunea resimțită de adversari, care ar putea fi excluși din competițiiile FIFA și UEFA.

"Meciul cu Andorra? Slabi din toate punctele de vedere. N-am văzut echipă mai slabă. Dacă joacă cu Tunariul (n.r - echipă din liga a treia a României), Tunariul îi bate. Nici nu știu cine sunt Tunari, dar mi-a rămas în minte, mai citesc rezultate. Nu se pune problema, au dat la poartă din greșeală, dintr-o degajare proastă a portarului nostru au ajuns și ei să dea la poartă. Nu poate nimeni să-mi spună că Belarus, chiar dacă a luat 5 de la Elveția, e mai slabă decât Andorra. Nu am văzut în viața mea o echipă mai slabă decât Andorra! Probabil doar în meciurile de pregătire cu italienii ăia, cu burtoșii ăia care vin de la muncă pentru a le da câte 20 de goluri.

N-am înțeles schimbările. N-am înțeles frica de rezultat. Ai 2-0, ei sunt și în 10 oameni, iar tu îl bagi pe Băluță... cu tot respectul pentru băiatul ăsta, dar tu îi bagi pe Băluță și Marius Marin. Doi închizători în contextul în care, dacă îi prindea Germania, le dădea 10! Elveția a jucat cu Belarus și le-a dat 5, n-au discutat. Dacă Elveția juca cu Andorra, cu siguranță scorul era unul de proporții.

Nu e treaba mea să vorbesc, să contest ceea ce se întâmplă la echipa națională, dar 2-0 mi se pare un scor jenant. Jucând cu Andorra e un scor jenant!

Nu vorbesc eu de anumiți jucători, ci de naționala României, e echipa poporului, a acestei țări. Toți suntem contemporani acum cu această națională, așteptăm să-i vedem la Campionatul European. Păi, cu o astfel de mentalitate și la cum i-am văzut acum, eu vă spun că locul 4 este al nostru, nu ni-l ia nimeni. 

N-am urmărit Belarusul, am văzut doar golurile primite. E o echipă apăsată de această excludere despre care toată lumea vorbește la FIFA. Nu e ușor să te montezi și să joci, dar sunt peste Andorra. Dacă voi (n.r - reporterii) vă dezbrăcați acum și vă dau ghete la fiecare, iar eu stau pe bancă, pe cuvântul meu de onoare că le dăm trei Andorrei, nu două. Am încredere în voi, fiți atenți! Cu Belarus, cred că le dăm două cu voi", a spus Marius Șumudică.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!