VIDEO ”Și-a dorit!” Șumudică, despre neconvocarea lui Maxim! Antrenorul s-a dezlănțuit: „Nu te califici? Dai foc legitimației! Ca și cum ai pierde cu Sticla Arieșul Turda”

Naționala României a debutat cu victorie în preliminariile EURO 2024, în deplasarea cu Andorra, scor 2-0. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Martie 2023, 15:09
Data actualizarii: Luni 27 Martie 2023, 15:10

„Tricolorii” au câștigat meciul cu Andorra și urmează să joace pe teren propriu cu Belarus, marți, de la 21:45. Marius Șumudică a vorbit la plecarea din țară despre meciurile naționalei, iar când a fost întrebat despre neconvocarea fostului său jucător, Alexandru Maxim, despre care s-a scris că ar fi refuzat convocarea, a dezvăluit că mijlocașul i-a transmis că și-ar fi dorit să joace. Antrenorul lui Al-Raed a vorbit despre calificare și a spus că dacă naționala nu se califică, atunci selecționerul ar trebui să își ardă legitimația. 

Marius Șumudică: „Eșec impardonabil! Ar trebui să plece toată lumea!”

Tehnicianul și-a continuat tirada, spunând că întreaga conducere a Federației Române de Fotbal ar trebui să își dea demisia în cazul în care România nu reușește să se califice la Campionatul European din 2024, în contextul în care grupa este considerată ca fiind una extrem de accesibilă. 

„Nu a declarat că nu mai vine la echipa națională. Eu țin legătura cu el. Și-a dorit foarte mult să facă parte din echipa națională, dar Edi probabil merge pe un nucleu de fotbaliști. El știe cel mai bine ce are de făcut. El va răspunde în fața lumii. Aici te judecă lumea! Nu te mai judecă două televiziuni sau astea, aici te judecă lumea. Dacă nu te califici din grupa asta, nu că e rușinos, ci trebuie să-ți pui legitimația și să-i dai foc. Dacă nu te califici din grupa asta, e ca și cum ai pierde cu Tunari, cu Sticla Arieșul Turda. Așa o văd eu. Poate sunt eu mai exigent și o să zică lumea că vorbește Șumudică din afară. Nu mă interesează, eu am spus tot timpul că nu mă văd selecționer, nu îmi doresc să fac o muncă de birou. Eu sunt mai din ăsta de stradă, mai de teren, mie îmi place să miros iarba zi de zi. 

Ar fi un eșec impardonabil și cred că ar trebui să plece toată lumea, de la A la Z. Toată lumea! Dacă eu nu am rezultate la echipa de club și pleacă președintele, crezi că mai rămâne antrenorul? Pleacă cu toții! Nu știu dacă e vina lui Burleanu. El zice de fiecare dată că nu decide el, că e o Comisie Tehnică. Comisia aia să ridice mâna fiecare și să nu mai... dacă un selecționer va fi demis și e ales de Comisia Tehnică, pleacă și tu, bă, Comisia Tehnică! Ridică mâna și du-te! Decât să mă plimb cu avioane prin toate țările și să am la dolce vita... nu, frate, nu mai merge! Acum, dacă n-a rezultate, te ușuie imediat. Și la mine în campionat au dat 7 antrenori afară. Pe mine nu, sunt apreciat, dar poate va veni și vremea să fiu dat afară, când va răspunde și președintele care m-a angajat. Toată lumea să răspundă! Nu numai unul. Îl aruncăm pe Edi că a greșit? Nu, toți, și cei din Comisie Tehnică. Probabil n-a fost soluția oportună la momentul respectiv”, a declarat Marius Șumudică la plecarea din țară. 

Clasament Grupa I 

 • 1. Elveția - 3 puncte
 • 2. România - 3 puncte
 • 3. Kosovo - un punct
 • 4. Israel - un punct
 • 5. Andorra - 0 puncte
 • 6. Belarus - 0 puncte

Programul grupei României:

 • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5,  Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
 • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21:45)
 • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21:45)
 • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
 • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21:45)
 • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
 • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
 • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
 • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
 • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!