Reactia Federatiei Suedeze de Fotbal dupa ce UEFA a stabilit ca Romania e nevinovata. "O decizie ciudata si incorecta!"

Reactia Federatiei Suedeze de Fotbal dupa ce UEFA a stabilit ca Romania e nevinovata. "O decizie ciudata si incorecta!"

UEFA a decis ca fanii romani nu au folosit scandari rasiste la meciul dintre Romania si Suedia de pe Arena Nationala.

Dupa ce suedezii au acuzat ca jucatorul Alexander Isaak a fost victima rasismului, Comisia de Disciplina a hotarat ca nu exista dovezi suficiente pentru a sactiona Romania. Astfel, tricolorii au scapat de suspendarea terenului, dar FRF trebuie sa plateasca o amenda pentru ca fanii au folosit materiale pirotehnice.

Hakan Sjostrand, secretarul general al Federatiei Suedeze de Fotbal, s-a declarat surprins de decizia UEFA si spune ca aceasta este total incorecta.

"Noi nu am primit informatii de la UEFA, dar daca ceea ce a postat Federatia Romana de Fotbal pe site-ul oficial este corect, consider ca este o decizie ciudata. Noi am depus marturie din partea lui Isak si Quaison si, de asemenea, am oferit punctul de vedere al federatiei. Bazandu-ne pe aceste informatii, care sunt clare, cred ca este o decizie ciudata si complet incorecta", a declarat Haka Sjostrand pentru presa suedeza.

"Cu siguranta, noi credem ca ceea ce s-a intamplat este diferit. Pentru mine, e complet inacceptabil ca apar aceste probleme. Ele trebuia tratate cu seriozitate si decizii corecte trebuie luat cand ele apar", a incheiat secretarul general al Federatiei Suedeze de Fotbal.

Comunicatul emis de FRF:

"Forul de la Nyon a decis că nu au existat manifestări rasiste la meciul disputat pe Arena Națională, pe 15 noiembrie 2019.

In urma declaratiilor din tabara suedeza, UEFA a decis sa numească un inspector disciplinar care sa ancheteze cazul de la Bucuresti. Acesta a discutat cu doi dintre jucatorii Suediei, ambii sustinand că s-au auzit scandari rasiste. De asemenea, a gasit inregistrari in care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii romani. Astfel, UEFA a decis sa deschida o procedura disciplinara pe aceast speta.

Juristii FRF au avut la dispozitie doar trei zile pentru a pregati apararea. In acest timp, s-au depus la dosar declaratiile a trei dintre jucatorii nostri, s-au urmarit peste 250 de minute de inregistrari video si s-au extras declaratii din tabara Suediei care au negat prezenta rasismului, inclusiv cele ale selectionerului Janne Anderson de la conferinta de presa de dupa meci, cand a declarat ca nu a auzit astfel de scandari. In plus, s-a demonstrat ca au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente si in momentele in care mingea nu se afla la jucatorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul ca niciodata in istorie nu am fost suspendati pentru manifestari rasiste cu directie catre fotbalistii de culoare.

Dovezile furnizate de Federatia Romana de Fotbal i-au convins pe membrii Comisiei de Disciplina UEFA ca nu se impune nicio sanctiune.

In schimb, Federatia Romana de Fotbal a fost amendata cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte in teren si afisarea de bannere interzise"

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies