Nationala

Primul conducător care e nemulțumit de selecția lui Iordănescu: "Merita să fie acolo!"

Naționala României va disputa două amicale transmise în direct de PRO X și VOYO, contra Greciei (25 martie / 20:15 / Stadion Steaua) și Israelului (29 martie / 20:45 / Netanya Stadium). 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 12:28
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 12:47
Attila Hadnagy, managerul general al lui Sepsi, clubul care ocupă locul trei în play-out, dar e calificat în semifinala Cupei României, crede că portarul său, Roland Niczuly (26 ani), merita să fie în lotul reprezentativei României pentru meciurile amicale cu Grecia (25 martie) și Israel (29 martie). Goalkeeperul născut la Târgu Secuiesc a fost titular la Sepsi, în ultimele patru sezoane, iar în această stagiunea are 35 de prezențe pentru clubul din Covasna. 
 
Pentru cele două amicale din această lună, Edi Iordănescu i-a convocat pe Florin Niță (Sparta Praga / 34 ani), Mihai Aioani (FCV FArul / 22 ani) și Horațiu Moldovan (Rapid / 24 ani), ultimul după ce Florin Iacob (UTA Arad / 28 ani) s-a accidentat. În ultimii ani, în circuitul echipei naționale au mai fost Andrei Vlad (FCSB / 22 ani), David Lazar (CSU Craiova / 30 ani) sau Valentin Cojocaru (Feyenoord / 26 ani). 
 
"Au venit și meciurile echipelor naționale. Avem un jucător convocat la naționala Macedoniei de Nord. Îl avem pe Ștefan Așkovski, care va juca împotriva Italiei, pentru calificarea la Mondial. Vitalie Damașcan e chemat și el la naționala Moldovei, iar anul trecut Branislav Ninaj a jucat pentru Slovacia. Este o dezamăgire pentru noi că nu avem jucători convocați la naționala României. Cred că avem o atmosferă profesionistă la echipă și avem jucători valoroși, care pot fi convocați. 
 
Sigur că selecționerul hotărăște lista de jucători convocați, nu încercăm să intrăm peste el. Dar cea mai mare dezamăgire este că Roland Niczuly nu a fost convocat deloc la națională până acum. Cred că este între primii trei portari din Liga 1. Dacă ne uităm la constanța sa din ultimele sezoane, cred că este peste Iacob (n.r. - Florin Iacob, portarul de la UTA Arad) și peste Moldovan (n.r.- Horatiu Moldovan, portarul de la Rapid). 
 
Nu știu pe ce criterii au fost preferați cei doi, dar Niczuly apără foarte bine la noi și nu a avut greșeli personale. Cred că merita să fie la lot, în locul lui Iacob sau Moldovan. Măcar să fie o dată acolo, ca staff-ul naționalei să se convingă că e un portar profesionist și talentat", a precizat Hadnagy pentru Sport.ro.   
Modifică setările cookies