Joi 27 Martie 2008, 08:55

PITURCA RASUFLA USURAT: SE POATE SI FARA MUTU SI CHIVU!

PITURCA SUFLA SI IN IAURT

Dupa ce s-a fript cu ciorba, Victor Piturca sufla si in iaurt. Ajuns la 50 de meciuri la carma nationalei, Piturca nu poate uita episodul nedrept din 99, atunci cand a calificat Romania la Euro 2000, dar a fost indepartat de pe banca tehnica dupa un conflict cu Hagi si Popescu, liderii echipei de atunci. Piturca a calificat dupa opt ani Romania la un nou turneu final si, pe langa sustinerea totala pe care o are din partea sefilor Federatiei, selectionerul are inca un motiv de bucurie: Romania poate si fara Chivu si Mutu, liderii actualei generatii.

Meciul cu Rusia a dovedit-o din plin. "Evolutia mai buna din partea a doua poate fi pusa pe seama faptului ca este mai usor sa intri pe parcurs. Pe Adi l-am inlocuit pentru ca venea dupa o accidentare, iar pe Chivu am hotarat sa il menajam", a declarat selectionerul imediat dupa victoria la scor cu Rusia lui Hiddink.

Desi Chivu este unul dintre jucatorii lui preferati, iar Mutu este indispensabil Nationalei, Piturca a aratat in dese randuri ca pune mare accent pe forta grupului si pe disciplina si ca nu tolereaza actele de indisciplina. De-a lungul noului sau mandat la nationala, Piturca a avut in mai multe randuri contre cu Mutu. Chivu si Mutu au jucat doar o repriza in cel mai important meci de pregatire pentru Euro 2008.

BREXIT. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului May a fost respinsă la limită. Ce variante are premierul