EXCLUSIV Cum a scăpat Andreea Răducan de prima amendă auto! Campioana olimpică a spus totul în emisiunea „Poveștile SPORT.RO”

Andreea Raducan andru nenciu Poveștile sport.ro Gimnastica
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Aprilie 2022, 13:48
Data actualizarii: Luni 25 Aprilie 2022, 14:39

Andreea Răducan, gimnasta română medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, a fost invitata lui Andru Nenciu în emisiunea „Poveștile SPORT.RO”.

Din articol

Marea campioană a României a vorbit deschis despre mai multe momente inedite din viața sa. Ea a dezvăluit cum a scăpat de prima sa amendă auto. Emisiunea poate fi urmărită în întregime pe VOYO.

„Să știi că oamenii și polițiștii erau foarte drăguți în general. Cred că prima dată când am fost atenționată, nu-mi dau seama dacă neaparat eram pasibilă de o amendă, dar am scăpat doar cu un avertisment.

Oamenii după ce lăsam geamul în jos: <<Bună ziua, campioana noastră!>>, erau foarte drăguți și dialogul cu ei era întotdeauna unul plăcut.

Dar și cu oamenii... când am ajuns în București, neexistând aplicațiile de acum pentru a ajunge dintr-un loc în altul într-un oraș pe care nu-l cunoști, era și pentru mine un oraș nou, evident că încercam să ajung. Să-mi rezolv un contract, să-mi plătesc o chitanță, ca fiecare om. Și cu mașina... mai primeam claxoane, ia-o la stânga, ia-o la dreapta... oamenii o înconjurau până veneau lângă noi și își dădeau seama că descoperă un sportiv pe care îl cunosc, un campion, și atunci era un salut plin cu respect. Și asta cred că e cel mai important dialogul cu oameni și aprecierea celor care ne-au susținut în competiții”, a spus Andreea Răducan în emisiunea „Poveștile SPORT.RO”, moderată de Andru Nenciu.

Andreea Mădălina Răducan (38 de ani) este o gimnastă română retrasă din activitate medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplă medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică.

Rezultate importante

1999

  • Campionatele Mondiale: 1 echipe; 1 sol; 2 bârnă; 5 individual compus
  • Campionatul Național: 2 individual compus

2000

  • Olimpiada Sydney: 1 echipe; 1 individual compus (descalificată); 2 sărituri; 7 sol
  • Campionatele Europene: 3 echipe; 2 sol; 5 bârnă; 6 individual compus

2001

  • Campionatele Mondiale: 1 echipe; 3 individual compus; 1 sol; 1 bârnă; 3 sărituri
  • Campionatul Național: 3 individual compus

Andreea Răducan a publicat, în 2010, prima ediție a cărții autobiografice „Reversul medaliei”, care a fost republicată în 2012 cu multe completări și adăugiri.

Din 2017 până în 2020 a ocupa funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!