Nationala

Așa arată anul 2022 pentru Edi Iordănescu! Debut cu o fostă campioană europeană + traseul din Nations League

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost prezentat ca noul selecționer al României.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 09:09
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 09:18

Antrenorul a semnat cu FRF un contract valabil până în 2024, dar a lăsat de înțeles că ar putea pleca mai devreme în cazul în care rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor.

Meciul de debut al lui Iordănescu Jr. pe banca României va avea loc pe 25 martie, într-un amical cu Grecia. Patru zile mai târziu, ”tricolorii” vor avea un alt test pentru meciurile din Nations League, în compania reprezentativei Israelului.

  • Edi Iordănescu

Nations League, care poate permite României să aibă un traseu mai ușor pentru Campionatul European, va debuta pe 4 iunie. România se va deplasa în Muntenegru pentru primul meci, iar trei zile mai târziu va juca în Bosnia

Programul României în Nations League:

4 iunie: Muntenegru - România

7 iunie: Bosnia-Herțegovina - România

11 iunie: România - Finlanda

14 iunie: România - Muntenegru

23 septembrie: Finlanda - România

26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina

Edi Iordănescu: ”Obiectivul va fi locul întâi”

„Eu am văzut deja şi un număr de meciuri cu fiecare adversar din grupă (n.r. - Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru) şi pot spune că ţintim primul loc, pentru că aceasta este mentalitatea corectă. Cred că va fi o grupă echilibrată, însă am mare încredere în potenţialul fotbalistului român şi în marja de creştere a echipei naţionale. 

Aşa că obiectivul principal va fi locul întâi. Există şi posibilitatea locului 2, dar în acest caz sper ca semnalele să fie foarte bune pentru viitor. În situaţia în care naţională ar termina pe locul 3, atunci ne vom aşeza, vom face o analiză şi vom vedea în ce condiţii putem să continuăm", a spus Iordănescu.

FC Vaslui, Fortuna Brazi, FCM Târgu Mureș, Pandurii, CSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan și FCSB sunt echipele pe care le-a antrenat Edi Iordănescu din postura de antrenor principal. 

Modifică setările cookies