VIDEO Iordănescu atacă și el! ”Niciodată nu s-au luat deciziile şi măsurile aşa cum ar fi trebuit să se ia”

edward iordanescu Echipa Nationala Liga Natiunilor Muntenegru Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 08:33
Data actualizarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 08:42
Antrenorul României a declarat că va purta discuții cu toți jucătorii echipei naționale în viitorul apropiat.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, marţi seara, după partida cu Muntenegru din Liga Naţiunilor, pierdută pe teren propriu cu scorul de 0-3, că la momentul preluării mandatului său erau patru jucători care intenţionau să renunţe la echipa naţională.

Dintre cei patru, Iordănescu l-a menţionat doar pe Alin Toşca, singurul care a anunţat că nu va mai răspunde convocărilor.

Iordănescu: ”Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă”

"Voi avea discuţii private cu jucătorii în următoarea perioadă. În momentul în care am semnat contractul cu federaţia au fost patru jucători care intenţionau să se retragă. 

Unul dintre ei era Toşca, trageţi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totuşi este echipa naţională şi deciziile trebuie să fie pentru viitor. 

Dacă aş fi ştiut că avem timpul necesar pentru a putea să construim, eu calea o ştiu, etapele le ştiu, ştiu ce avem de făcut, ştiu ce decizii ar trebui luate, unele dure, dar nu avem decât să vedem în ce fel se poate merge înainte. Pentru că tot vorbim de moment zero, dar niciodată nu s-au luat deciziile şi măsurile aşa cum ar fi trebuit să se ia", a declarat Iordănescu în conferinţa de presă de după meciul cu Muntenegru.

”Evaluare la cald nu voi face niciodată”

Întrebat dacă în viitor vor fi jucători care nu vor mai fi convocaţi, Iordănescu a spus: "Evaluare la cald nu voi face niciodată. O să vedem în perioada următoare, după ce vom face o analiză mai complexă. Sunt şi foarte mulţi jucători tineri pe care i-aţi văzut pe teren, au fost şi doi debutanţi. 

Eu mi-am asumat lucrul acesta, nu am pus pe primul loc interesul meu de moment sau viitorul meu, am pus echipa naţională. A debutat Ştefănescu, a deputat şi Păun".

Contractul îl obligă pe Iordănescu să termine pe 1 sau 2

Selecţionerul Edward Iordănescu a lăsat să se înţeleagă că a fost condiţionat oarecum să nu facă schimbări radicale în lotul de jucători de clauza contractuală impusă de federaţie, care stipula ocuparea unuia dintre primele două locuri în grupa din Liga Naţiunilor.

"Pachetul de schimbări vine în tandem cu obiectivele şi cu ce spune contractul meu, care mă obligă să terminăm pe locul unu sau doi. Ca să faci schimbări majore înseamnă să poţi să ai timp să construieşti. Nu poţi să scoţi ceva dintr-un loc şi să pui altceva şi lucrul ăla să meargă instant, timpul este foarte scurt. 

Mi-am asumat faptul că nu am venit la o echipă de club unde se pot construi mentalităţi, gândiri şi am timp. Aici mergi mult şi pe hazard. Nu îmi place să spun asta, dar mergi pe hazard când schimbi şase-şapte jucători de la un joc la altul. 

Când mai mulţi nu au jucat împreună este şi foarte mult hazard la mijloc. Cu toate că am încercat să lucrăm să avem atitudinea corectă, s-au văzut că lucrurile nu au fost funcţionale", a mai spus Iordănescu.

Naționala României, pe ultimul loc în grupă

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, într-un meci din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal.

România, care ocupă ultimul loc în grupă, are în mandatul lui Edward Iordănescu o victorie (1-0 cu Finlanda), un egal (2-2 cu Israelul, amical) şi patru înfrângeri (0-1 cu Grecia, în meci amical; 0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia, 0-3 cu Muntenegru).

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!