Mihai Stoica, discurs vehement la adresa lui Edi Iordănescu: "Iar vrei să inventezi fotbal? A gândit greșit totul!"

Mihai Stoica Echipa Nationala edward iordanescu Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 00:14
Data actualizarii: Miercuri 15 Iunie 2022, 00:14

România a fost umilită de Muntenegru, scor 0-3, pe Stadionul Giulești, în Liga Națiunilor.

După 0-2 la Podgorica, naționala României era condusă la meciul retur cu 3-0 de Muntenegru după doar 63 de minute. Stefan Mugosa a marcat toate cele trei goluri ale oaspeților - de două ori cu capul și o dată cu un șut de la marginea careului.

Mihai Stoica, discurs vehement la adresa lui Edi Iordănescu

România este ultima în grupa din Liga Națiunilor și va retrograda în Liga C dacă rezultatele dezastruoase vor continua și în ultimele două jocuri din septembrie.

La finalul partidei, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a avut un discurs foarte dur, l-a criticat pe Edi Iordănescu și a numit rezultatul României drept un dezastru național.

"Am crezut că nu poate fi mai rău după meciul din Muntenegru. Meciul din Bosnia ne-a dat speranţă, prima repriză din Finlanda ne-a bucurat. Acum a fost un dezastru total. Acum avem explicaţii. 

Selecţionerul a făcut erori mari. Cei mai buni jucători ai noştri cu Finlanda au fost interii, Cicâldău şi Olaru, care n-au jucat tot meciul. Iar vrei să inventezi fotbal? N-ai inventat suficient cu Cristea (n.r. - mijlocaş central în primul meci cu Muntenegru)? A jucat cu Ştefănescu pe un post pe care nu l-a jucat niciodată. Totul a fost gândit greşit la meciul ăsta.

Noi trebuie să înghiţim explicaţia cu oboseala? Ce facem cu Chiricheş, care are o vârstă şi a jucat toate meciurile? Băieţii ăştia, Olaru, Tavi, n-au jucat. Am avut senzaţia că întâlnim o echipă foarte slabă, care nu exista pe teren. Am zis că n-au cum să ajungă la o fază fixă, că nu legau pase. Asta e a doua echipă a Muntenegrului, prima e cu Savic, Jovetic, Marusic. Ne-a dat trei goluri Mugosa, care joacă la o echipă anonimă din Coreea de Sud. Joacă... Cine e Mugosa? Un jucător care a jucat în liga a doua germană şi care a fost la Sheriff Tiraspol, dar nu ăsta de acum. 

E un dezastru naţional şi trebuie să auzim păreri, dar nu ale selecţionerului, ci ale celui care pune caspule, care schimbă mentalităţi (n.r. - Răzvan Burleanu). Ne trebuie explicaţii argumentate, nu aşa. E foarte grav, foarte grav", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

România, ultimul loc în Liga Națiunilor

  • 1. Bosnia - 8p
  • 2. Muntenegru - 7p
  • 3. Finlanda - 4p
  • 3. România - 3p

În grupă se vor mai disputa alte două runde, în septembrie, când România va întâlni Finlanda, în deplasare și Bosnia, acasă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!