Radu Matei Dragusin Echipa Nationala Genoa Ovidiu Burca Nationala

Ianis Hagi, dat uitării? Jucătorul în jurul căruia ar putea fi construită naționala României în următorii ani: „E viitorul lider!”

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, este de părere că fundașul Radu Drăgușin va deveni în curând unul dintre liderii echipei naționale de fotbal a României.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 30 Martie 2023, 22:39
Data actualizarii: Joi 30 Martie 2023, 22:50

Burcă l-a lăudat pe tânărul jucător al lui Genoa (Serie B) pentru stăpânirea de sine, maturitatea și capacitatea de a învăța de la jucătorii de top de care a dat dovadă.

Bonucci și Chiellini au reprezentat modele pentru Drăgușin, crede Burcă. Antrenorul este convins că tânărul fundaș va juca în curând în prima ligă din Italia și va fi un lider important al echipei naționale în următorii ani.

Burcă: „Îi prevăd un mare viitor!”

„Am văzut și jucători tineri de mare perspectivă, așa cum este Drăgușin. Îmi place foarte mult, îl știu de foarte mult timp. Cred că este viitorul lider al echipei naționale a României. A ajuns la Juventus, nu este întâmplător. Acum joacă la o echipă care se luptă pentru promovare, într-un campionat extrem de puternic. Am descoperit un tânăr foarte matur! Cumva eu știam, pentru că l-am urmărit de foarte mult timp. Dar mi-a făcut foarte mare plăcere să văd un tânăr cu o asemenea stăpânire de sine, pregătit, cu foarte multe lucruri de finețe pentru poziția de fundaș central.

Eu îi prevăd un mare viitor și este clar că va fi unul dintre liderii naționalei în următorii ani. Eu cred că a făcut pașii corecți, a învățat ABC-ul fotbalului alături de monștri apărărilor. Din perspectiva asta, Bonucci și Chiellini sunt niște repere pentru fundașii moderni. Alături de ei, a învățat foarte multe dintre tainele meseriei. Apoi, a plecat într-un campionat unde joacă meci de meci. Normal pentru el ar fi ca în sezonul viitor să joace în prima ligă din Italia. Atunci când faci pași mici, dar corecți, întotdeauna vei ajunge departe”, a spus Ovidiu Burcă, potrivit Prosport.

Radu Drăgușin a fost integralist în ambele meciuri disputate luna aceasta de România în preliminariile Euro 2024, cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1). În ambele meciuri a avut prestații foarte bune.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!