Gica Hagi hagi discurs nationala romaniei Nationala Gica Hagi

Gică Hagi spune tot despre un subiect care încinge spiritele. "Nu vreau să fiu unul în plus cu teoria. Punct!"

România a fost ultima dată la un CM în 1998, Franța, cu Hagi căpitan și Anghel Iordănescu selecționer.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 12:39
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 12:57

Gică Hagi, patronul și managerul echipei Farul, e cerut insistent la prima reprezentativă după ratarea calificării în barajul pentru CM din Qatar. Florin Prunea și alte voci puternice din fotbalul românesc consideră că "Regele" e cel mai potrivit pentru a-și impune filosofia. 

Timpul a arătat că proiectul său de la Academia de la Ovidiu a dat roade, iar câțiva dintre jucătorii produși de școala lui Hagi au devenit în prezent titulari la reprezentativele tricolore. Hagi lasă însă de înțeles că nu e timpul și momentul pentru ca el să vină la națională, însă transmite o serie de repere pe care ar trebui să se clădească optica federalilor.

"Eu spun ce ar fi bine pentru ei. Eu sunt cine sunt datorită profesorilor foarte buni. Le mulțumesc din tot sufletul meu. Nu sunt responsabil, am un club, trebuie să am grijă de ale mele. Încerc să muncesc, să ajut cât pot eu. Sunt unul mic, care face câte puțin, dar aduce câte ceva.

Nu vreau să fiu unul în plus cu teoria. Mai grea e practica! Teorie, 22 de milioane știu fotbal, când intri pe iarbă e mai greu, când trebuie să construiești, să ai rezultate.

Trebuie să producem acea echipă, să o construim, nu sunt de acord cu reconstrucția. Punct! Românii trebuie să aibă o mentalitate de învingători, să se lupte de la egal la egal cu oricine. Ritmul jocului în fotbalul mare european este mai rapid decât la noi.

Nu poți să vrei să fii cum e Anglia, Germania, nordicii, pentru că nu poți să fii niciodată. Cine va fi responsabil de echipa de seniori trebuie să fie conștient că istoria îl obligă", a spus Hagi, potrivit digisport.ro.

Naționala a capotat în drumul spre barajul CM 2022, terminând pe locul al treilea Grupa J a preliminariilor, iar lui Rădoi i se încheie contractul pe 30 noiembrie.

Hagi, fost jucător de la Real, Barcelona, Brescia și Galatasaray, a dezvoltat subiectul, referindu-se și la sarcinile viitorului selecționer.

"E responsabilitatea lui. Toate aceste rezultate fac parte dintr-un proiect foarte mare. Toate loturile naționale au obiective să producă rezultate și doi-trei jucători foarte buni, de excepție, care pot veni la echipa mare și să se poată bată cu orice națională de lume în timp, nu de azi pe mâine. Îmi zic și eu părerea mea”, a mai declarat Gică Hagi. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!