Dezamăgirea lui Gică Hagi, după o nouă campanie de calificare ratată

Gica Hagi Echipa Nationala Nationala Gica Hagi
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 17:57
Data actualizarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 18:13

Echipa națională a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.

România a încheiat grupa de calificare pe locul 2, în spatele Macedoniei de Nord. Aceștia din urmă vor merge la barajul de calificare, acolo unde au mai ajuns, momentan, țări precum Italia sau Portugalia.

Gică Hagi, liderul generației ce ajungea până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 crede că strategia nu a fost aleasă inspirat, astfel că România nu a reușit să creioneze o națională puternică.

Strategia numărul unu e să te califici și să te bați cu cele mai mari echipe ale lumii. Acesta este proiectul meu. Pentru mine, altceva nu există!

Refuz să cred că România nu are oameni de fotbal valoroși care să ne facă din nou fericiți. De la antrenori, la jucători și conducători. Trebuie să vină și momentul realității. Refuz să cred că nu găsim 15-20 de oameni buni. Trebuie să construiești ceva câștigător. Nici fundația nu mai există!

Ca la doctor, trebuie găsită cauza. Voi, cei din presă. cred că o știți. Important e să scoți în față acest lucru. Trebuie să îți folosești istoria. Să te uiți în spate și să vezi ce a fost făcut rău și să arunci la gunoi. Să păstrezi doar ce a fost bun. Altfel, nu merge.

Trebuie să lucrăm pe proiect, să construim o generație bună. Baza trebuie să fie naționala U21, care a fost la EURO. Acei jucători sunt baza. Au demonstrat că România are potențial.  Trebuie să construim o echipă competitivă, care să joace la cel mai înalt nivel.  Dar e foarte greu. Lucrurile se fac în timp. De azi pe mâine nu se poate.

Faptele vorbesc, nu trebuie să povestim.  În ultimul timp se vorbește foarte mult, se povestește și nu se rămâne cu nimic! Nu a spus nimeni ce trebuie să facem de acum încolo, timp de 10 ani. La practică trebuie să fii bun, pe teren. Trebuie să ai CV sau experiență. La teorie, suntem 20 de milioane. Trebuie să ai experiență, faptele vorbesc.

Nu trebuie schimbată nicio generație, ci trebuie un proiect. Ca să schimbi o generație, trebuie ca ea să fie câștigătoare. Dar nu e. Deci ai nevoie de un proiect în care să construiești o echipă mare”, a spus Gică Hagi, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!