Gica Hagi FRF selectioner romania Nationala Gheorghe Hagi

"Porunca" Regelui. Gică Hagi, mesaj puternic pentru viitorul selecționer al României și pentru oamenii care conduc FRF

Gică Hagi, discurs manifest pentru viitorul primei reprezentative. România a ratat prezența în barajul pentru CM 2022, după ce a terminat pe locul al treilea Grupa J a preliminariilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 14:47
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 17:33

Gică Hagi e numele propus de mulți foști fotbaliști marcanți ai României pentru a deveni selecționer după plecarea lui Mirel Rădoi. 

Naționala a capotat în drumul spre barajul CM 2022, terminând pe locul al treilea Grupa J a preliminariilor, iar lui Rădoi i se încheie contractul pe 30 noiembrie.

  • Gheorghe Hagi

Un subiect care arde în fotbalul românesc e numele viitorului antrenor al primei reprezentative, iar FRF caută soluții în aceste zile.

Gică Hagi, discurs-manifest

Fost căpitan și selecționer al naționalei, Gică Hagi vorbește despre un proiect clădit pe o fundație solidă și îi comunică explicit viitorului antrenor al tricolorilor ce ar trebui să facă și la ce coordonate ar trebui să fie foarte atent.

”Un proiect pe 10 ani ne trebuie, pentru că nu se poate altfel. E realitatea, e simplă. România îşi doreşte un proiect mare, cu o singură strategie şi să fii mare. Am spus-o de 100 de ori. Doar acest proiect stă în picioare, la echipa mare. Nu mă interesează ce fac sârbii, italienii. Cauza trebuie găsită, care e problema, ce trebuie făcut în viitor. 

Nu se trece nimic, se construieşte. Nu mai avem temelie, nu mai avem fundaţie. Trebuie să contruim tot, ca să ajungi să ai o mentalitate şi o echipă mare. Eu vă vorbesc că de acum trebuie să vorbim despre un proiect. Cu care, cu cine va fi, cine sunt jucătorii.

Trebuie să contruieşti ceva foarte puternic. Când am făcut un meci bun, mamă ce miracol am făcut! Mie îmi plac proiectele pe termen mediu şi lung şi proiecte care reuşesc", a spus Hagi, potrivit telekomsport.ro.

Hagi consideră că noul selecționer trebuie să se bazeze pe jucătorii care au evoluat la naționala Under 21 la turneul din Italia și San Marino, desfășurat în 2019. Mulți dintre ei se află la naționala mare.

"Trebuie construită o echipă mare care să fie câştigăte, trebuie construit un spirit. Dacă aveam acea echipă, nu mai discutam, nu mai eram trişti. Acum, e foarte greu celui care o să vină ca selecţioner... e din ce în ce mai greu de acum încolo. Trăim cu eşecuri, eşecuri. E foarte greu să vezi lumina pentru toţi. Eu aşa o văd. N-o văd mai uşor, ci mai greu.

Dacă lucrurile nu se fac aşa cum trebuie, dacă nu găsim jucătorii foarte buni. Ne lipsesc rezultatele, performanţele, La juniori se mai poate, dar la echipa mare trebuie construită o echipă puternică.

Trebuie să ai experienţă, să ştii să o faci. Poate avem sau nu avem jucători. Cine sunt acei jucători, nu ştiu. Dacă naţionala U21, acum patru ani a marcat atâtea goluri, cum dintr-o dată nu mai avem!?”, a mai adăugat fostul decar al naționalei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!