VIDEO EXCLUSIV EURO, venim? Mihai Stoichiță e încrezător: „Sunt optimist și spun că ne vom califica” 

nationala romaniei edi iordanescu EURO 2024 MIhai Stoichita Nationala Mihai Stoichiță
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 22:14
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 22:42

Naționala României face parte din Grupa I la preliminariile EURO 2024.

În frunte cu Edi Iordănescu, selecționata va da în preliminarii peste Elveția, Belarus, Israel, Andorra și Kosovo. Primul meci este programat pe 25 martie, împotriva Andorrei, ora 21:45.

EURO, venim? Mihai Stoichiță e încrezător: „Sunt optimist și spun că ne vom califica” 

Directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță a vorbit despre șansele României la EURO și a evidențiat faptul că nu îi este frică de reprezentativa Elveției, explicând că respectiva națională nu poate fi considerată una dintre marile puteri ale Europei, cum ar fi Anglia sau Franța.

Todoată, Mihai Stoichiță s-a arătat încrezător și a specificat că este optimist și crede că Edi Iordănescu va reuși să califice România la mult râvnitul EURO 2024. Ultimul turneu de o asemenea anvergură la care reprezentativa a participat a fost cel din 2016, când naționala a terminat pe ultima poziție Grupa A cu un singur punct.

„Elveția e o echipă foarte bună. Nu din grupul elitist al marilor puteri, dar o echipă cu care, dacă facem comparație cu ce am fi putut să jucăm, putem juca și să câștigăm. Trebuie să ne gândim: e mai ușor cu Elveția decât cu Anglia sau Franța? 

Da. Eu sunt un optimist și spun că ne vom califica. Mă gândesc că și egalul e bun cu Elveția, dar în sinea mea sper să jucăm la fel de bine ca în meciul cu Austria, când am câștigat cu 3-2”, a spus Mihai Stoichiță la emisiunea „Superfanii”, de pe Sport.ro și VOYO.

România încheie anul 2022 pe locul 40 în clasamentul FIFA

Selecţionata României a coborât un loc faţă de octombrie şi va încheia anul pe locul 40 în clasamentul mondial al echipelor feminine de fotbal, publicat vineri de FIFA.

În martie, România se afla pe poziţia a 42-a în ierarhia mondială, dar a urcat câte o treaptă în iunie (41), august (40) şi octombrie (39), acum revenind la nivelul pe care îl avea în august după înfrângerile înregistrate în noiembrie, 0-6 cu Polonia în deplasare şi 1-2 cu Cehia acasă.

Echipa Statelor Unite se menţine în fruntea clasamentului, urmată de Germania, care a făcut rocada cu Suedia. Următorul clasament va fi publicat pe 24 martie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!