EXCLUSIV Dezvăluiri despre jucătorul care refuză naționala României: "Agentul îl influențează! Am vorbit cu el, e confuz"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 21:53
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 21:52

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a oferit clarificări referitoare la situațiile lui Andrei Coubiș (19 ani, fundaș AC Milan Primavera) și Daniel Boloca (24 de ani, mijlocaș Frosinone)

În ultimele luni au apărut informațiile potrivit cărora cei doi jucători și-ar dori să refuze viitorele convocări la naționala României, dorind să reprezinte Italia, țară în care s-au născut și au crescut.

Mihai Stoichiță: "Un agent italian îl influențează pe Andrei Coubiș, vrea să joace pentru naționala U21 a Italiei"

În cazul lui Andrei Coubiș, căpitan al echipei Primavera de la AC Milan, Mihai Stoichiță spune că ar exista o influență puternică din partea impresarului jucătorului, care și-ar dori să îl vadă pe stoper în tricoul Italiei.

"E opțiunea lui Coubiș. Din ce am înțeles, nu e chiar pornită de la el, ci de la cel care îl reprezintă, un agent italian. Care probabil îl influențează către o zonă de prezență în echipa U21 a Italiei, ceva în genul ăsta. Probabil de aici declarațiile lui.

Noi am mai încercat să luăm legătura cu el prin telefon. A fost cam confuz... am și mesajele, în sfârșit, n-are importanță. Trebuie să ținem cont de un element foarte important. Românii născuți și crescuți acolo nu știu cât mai trăiesc românește.

Decizia îi aparține. Probabil se gândește la ce e mai bine pentru el. Noi, FRF, am făcut tot: l-am convocat, am ținut legătura cu el și încercăm să-l determinăm să joace pentru România", a spus Mihai Stoichiță, la emisiunea SuperFanii.

  • Coubiș, născut la Milano, a reprezentat până acum România la naționalele U19 (inclusiv la EURO 2022), U20 și U21.

Mihai Stoichiță: "Oare Boloca nu a fost chemat de Italia în urma convocării la naționala României?"

Ulterior, directorul tehnic al FRF a comentat și situația lui Daniel Boloca. Mijlocașul lui Frosinone a debutat pentru România în noiembrie, însă ulterior a fost convocat la un trial al naționalei Italiei la care au participat mulți jucători din Serie B. 

Într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport, Boloca spunea că și-ar dori mai degrabă să reprezinte Italia, având în vedere că nu cunoaște foarte bine limba română și nu s-a simțit foarte confortabil când a jucat pentru naționala condusă de Edi Iordănescu.

"În al doilea caz, cu Boloca, e puțin diferit. Coubiș e un obișnuit al loturilor naționale ale României, dar Boloca a apărut dintr-o dată. A fost observat în Serie B de antrenorii noștri și adus la naționala României, unde a jucat 6-7 minute. Nu poți să te superi (n.r - că n-a jucat în amicalul cu Moldova).

Eu mă gândesc... oare nu a fost chemat la acel trial cu jucători din Serie B în urma faptului că a fost chemat la naționala de seniori a României? FRF a avut un mare aport în hotărârea italienilor de a-l chema la un trial în care să vadă potențialul eventualilor selecționabili pentru naționala Italiei", a mai spus Mihai Stoichiță.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!