"E un monstru!" MM Stoica a spus cu cine nu trebuie să pice România la tragerea la sorți pentru EURO 2024

MM Stoica EURO 2024 Franta Romania Nationala Mihai Stoica, manager general FCSB / Foto: Imago
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 00:30
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 01:00

România s-a calificat la EURO 2024 cu o etapă înainte de finalul preliminariilor. 

Echipa antrenată de Edi Iordănescu s-a impus la Fulcsat, sâmbătă seara, scor 2-1 cu Israel, și a obținut matematic accederea la turneul din Germania. Marți, de la 21:45, România va juca pe Arena Națională cu Elveția, în ultima rundă a Grupei I, derby-ul pentru locul 1 în serie. 

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a spus sâmbătă seara cu cine nu trebuie să pice România în grupa de la Campionatul European de anul viitor. Franța, vicecampioană mondială, s-a impus sâmbătă seara, scor 14-0 cu Gibraltar, la Nice, pe Allianz Riviera. 

  • Mihai Stoica, oficial FCSB/sursa foto: Imago

MM Stoica: "Franța e un monstru!"

"Un test foarte important e Elveția, întâlnim o echipă calificată, că n-arată ea, așa nici Polonia n-a arătat. 

Eu cred că este lait-motivul acum - orice, dar numai Franța nu (n.r.: la tragerea la sorți de pe 2 decembrie). E un monstru Franța de câțiva ani, dacă nu e intervenția lui Emiliano Maritinez (n.r.: finala CM cu Argentina la ocazia lui Kolo Muani), Franța era campioană mondială.

Franța domină fotbalul mondial - domină autoritar - la Euro cu Elveția au început să facă tumbe (n.r.: Franța a condus cu 3-1 pe Arena Națională). Ce fundași centrali are Franța - are mai mulți fundați centrali ca Europa. Singur problemă e că Bellingham nu e francez, în rest au tot", a declarat Mihai Stoica, sâmbătă seara, la Orange Sport. 

Într-un alt meci din Grupa I, Elveţia a încheiat la egalitate cu naţionala din Kosovo, 1-1. Ruben Vargas a deschis scorul pentru gazde, iar Kosovo a egalat pe final, prin Hyseni. În clasament, România este pe primul loc al  grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, S. Goldberg, Revivo (Baribo 77) - Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh - Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). SELECŢIONER: Alon Hazan

ROMÂNIA: H. Moldovan - Raţiu, A. Burcă, Drăguşin, Bancu - R. Marin (Cicâldău 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Drăguş (Mihăilă 65) - G. Puşcaş. SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Bucuria din vestiarul României după calificarea la EURO 2024 (19/11/2023)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!