Ilie Dumitrescu Elite League U20 Portugalia U20 - Romania U20 Nationala

Cum a comentat Ilie Dumitrescu remiza micilor „tricolori” cu Portugalia U20

România U20 a făcut deplasarea pentru meciul împotriva lusitanilor din Elite League U20 (1-1).

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Martie 2023, 20:00
Data actualizarii: Joi 23 Martie 2023, 19:59

Micii „tricolori” au smuls un rezultat de egalitate pe final, grație supergolului reușit de Alexandru Mogoș din minutul 87. Portarul portughezilor, Carvalho, nu a avut nicio șansă la șutul imparabil trimis de fotbalistul lui Poli Iași.

Cum a comentat Ilie Dumitrescu remiza micilor „tricolori” cu Portugalia U20

Fostul internațional român, Ilie Dumitrescu, a vorbit despre remiza obținută de selecționata lui Daniel Pancu și a remarcat trei fotbaliști: Pănoiu, Ianis Stoica și Bani. De asemenea, fostul jucător al Stelei București a rămas plăcut impresionat și de organizarea în compartimentul defensiv al formației.

„Trebuie să remarc faptul că, de când Pancu a preluat echipa, văd un progres vizibil pe faza defensivă. Nu a fost o echipă care a excelat pe faza ofensivă nici în prima, nici în a doua repriză. Pănoiu, Stoica, Bani au fost activi.

Distanță mică între compartimente, pressing, au acoperit bine zonele. Portugalia nu își crease ocazii importante. Echipa a respectat bine planul impus de Pancu. După ce au primit gol, aveam teama că echipa va pierde din organizarea de joc. Din contră, aceeași atitudine, o echipă motivată.

Am văzut că există concentrare. M-a surprins plăcut. A făcut schimbările foarte inspirat. Intră Mogoș și prinde șutul ăsta. Am văzut de multe ori la U20, când, după primul gol, începea spectacolul. Echipa a excelat la modul cum s-a organizat pe faza defensivă”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

Portugalia U20 - România U20 1-1

Micii „tricolori” au început în forță meciul cu lusitanii, însă tot portughezii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 60, grație reușitei lui Pedro Santos, mijlocașul de 20 de ani de la Benfica.

Selecționata lui Daniel Pancu nu s-a dat însă de izbândă. Pe final, în minutul 87, Alexandru Mogoș a șutat excepțional din afara careului și a marcat un eurogol!

Tabela a rămas nemodificată până la fluierul de final al arbitrului, iar naționala a cucerit trei puncte importante în Elite League U20, acolo unde se duelează cu Italia, Germania, Polonia, Cehia, Portugalia, Anglia și Norvegia.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!