Daniel Pancu Elite League U20 Portugalia U20 - Romania U20 Nationala

„Noi pornim cu handicap!” Cum a descris Daniel Pancu rezultatul de egalitate cu Portugalia U20

România U20 a remizat cu Portugalia U20 în Elite League U20.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Martie 2023, 20:16
Data actualizarii: Joi 23 Martie 2023, 20:16

Micii „tricolori” au smuls un rezultat de egalitate, după ce Alexandru Mogoș, introdus pe parcurs în meciul împotriva lusitanilor, l-a învins fără drept de apel pe Carvalho, goalkeeperul portughezilor, pe finalul partidei, cu un eurogol.

„Noi pornim cu handicap!” Cum a descris Daniel Pancu rezultatul de egalitate cu Portugalia U20

Daniel Pancu, selecționerul reprezentativei under-20 de fotbal a României, a vorbit după meci și a evidențiat diferențele între metodele utilizate de portughezi și cele utilizate de „tricolori”.

„Lucrul ăsta putem să-l facem cel mai ușor la echipele din România, o avem și genetic, să închidem spații, să creăm densitate la mijloc, să ne apărăm în treimea proprie cu jucători de mare calitate. Cu ei se va întâmpla ca și cu cei ai lui Mirel Rădoi (n.r.: la Euro 2019), cu adversari ca Upamecano, Foden. Deci și la portughezi va fi la fel, ei joacă în Champions League.

Noi pornim cu handicap de la mentalitate. Pe portughezi i-am văzut că încălzirea au făcut-o în trasee de joc, ei știu de la juniori foarte bine mișcările. Și e foarte ușor ca ei să își facă selecția, au de unde să aleagă. La noi e o ciorbă, o amestecătură, un fundaș lateral joacă minge lungă, altul joacă minge scurtă, extrema de pe partea lui e obișnuit pe alt post. Deci e foarte greu, aproape imposibil să avem o idee ofensivă, să dăm cursivitate unei acțiuni, să fim cu mulți oameni în careul advers.

Pe partea defensivă sunt foarte mulțumit de la a doua acțiune avută. Am un nucleu de jucători care pot să facă lucrurile astea. Dar pierdem foarte repede mingea. Soluția ar fi ca o echipă națională să fie alcătuită din mai mulți jucători de la un singur club, sau de la mai multe cluburi care să facă același lucru. Farul o face. Am ieșit de pe linia de fund, au fost câteva acțiuni finalizate, dar eu vreau mai mult. 

Nu poți să stai defensiv la nesfârșit, e consum mare de energie, vrei, nu vrei. Ocaziile mari ale portughezilor au fost pe greșeli mari ale noastre”, a spus Daniel Pancu, potrivit Digi Sport.

Portugalia U20 - România U20 1-1

Micii „tricolori” au început în forță meciul cu lusitanii, însă tot portughezii au fost cei care au deschis scorul, în minutul 60, grație reușitei lui Pedro Santos, mijlocașul de 20 de ani de la Benfica.

Selecționata lui Daniel Pancu nu s-a dat însă de izbândă. Pe final, în minutul 87, Alexandru Mogoș a șutat excepțional din afara careului și a marcat un eurogol!

Tabela a rămas nemodificată până la fluierul de final al arbitrului, iar naționala a cucerit trei puncte importante în Elite League U20, acolo unde se duelează cu Italia, Germania, Polonia, Cehia, Portugalia, Anglia și Norvegia.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!