Nationala

Cine nu are selecționer, să-și cumpere doi! Propunere inedită pentru banca echipei naționale

FRF este în căutarea unui nou selecționer, după ce Mirel Rădoi a anunțat că nu își va prelungi contractul cu FRF.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 11:20
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 11:28

Astfel, Federația s-a lovit, pe rând, de refuzurile lui Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și mai nou se pare că și Ladislau Boloni ar fi tentat să refuze oferta FRF, acesta având un comportament reticient în ultima perioadă.

În acest sens, dacă Boloni refuză oferta, selecționerul ar urma să fie ales dintre Adrian Mutu și Edward Iordănescu, cele două variante rămase pe lista aleasă de FRF la începutul acestui an.

Emil Săndoi vine cu o idee ingenioasă pentru postul de selecționer. Acesta propune ca pe banca naționalei să fie numiți doi selecționeri principali, asemeni Islandei de la EURO 2016. Atunci nordicii i-au avut pe bancă pe Lars Lagerback (73 de ani) și Heimir Hallgrimsson (54 de ani), fiind revelația acelui turneu. Și Săndoi a avut o experiență de antrenorat în doi, la Universitatea Craiova.

Boloni, Mutu și Edi Iordănescu sunt trei nume grele. Cred că sunt trei soluții cât se poate de viabile. Poate echipa națională are nevoie de doi antrenori: unul cu experiență și unul la început de drum.

Nu știu, asta n-am cum să știu (n.r. întrebat care ar fi cuplul ideal). Au mai fost situații în campionatul nostru, am fost și eu implicat alături de Sorin Cârțu. Împreună am făcut un cuplu cât se poate de bun, chiar dacă el a jucat atacant și eu fundaș central. Dacă vă aduceți aminte, echipa a avut vreo 19 etape fără înfrângere în perioada aia. De ce nu? Poate să fie și asta o soluție”, a declarat Emil Săndoi.

Modifică setările cookies