VIDEO EXCLUSIV Căpitanul naționalei, criticat pentru prestațiile sale: „Nu există două meciuri să nu o comită! Zici că e statuia defensivă a României!”

Vlad Chiricheș nu are viață ușoară la Sassuolo și echipa națională. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:10
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:18

Vlad Chiricheș (32 ani) a fost titular în înfrângerea lui Sassuolo cu Juventus, 1-2, și a primit cea mai mică notă din tabăra coechipierilor săi. Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 5 și s-a mirat că Moise Kean (22 ani) a marcat chiar de lângă el golul victoriei, după ce a reușit să le facă față lui Morata (29 ani) și Vlahovic (22 ani).

„Ce ciudat e uneori. Reușește să îl țină pe Morata, nu a suferit când a intrat Vlahovic, dar Kean reușește apoi să îi ia fața. Acolo a pierdut Sassuolo meciul”, au scris jurnaliștii italieni.

Însă, Marcel Pușcaș (61 ani) este de părere că Chiricheș ar trebui să evolueze în linia mediană, ci nu în centrul defensivei. Totodată, președintele celor de la FCU Craiova îl contestă pe căpitanul naționalei pentru gafele pe care le comite în apărare și susține că ar fi mai util pe postul de închizător. 

Marcel Pușcaș: „Tot construim naționala pe Chiricheș de 10 ani”

„E un băiat bun. Să construim și noi naționala pe Chiricheș, dacă PSG construiește clubul în jurul lui Messi? Noi o tot construim pe Chiricheș de 10 ani. Am mai spus-o și o repet. Hai să nu spun la un meci, nu există două meciuri la echipa națională, unde e mai vizibil ca la echipa de club, în care să nu o comită. Părerea mea, de ani de zile, și au spus doi-trei oameni din fotbal, că postul ăla nu este pentru el, este de închizător. E predispus greșelilor. Plasament, întârzieri, timing, în fața fundașilor lucrurile acestea mai pot fi trecute cu vederea, dar ca ultim apărător e decisiv. 

Are serviciu bun, a dat pasă de gol la ultimul meci al naționalei. Pune-l mai în față puțin, nu-l lăsa acolo de zici că e statuia defensivă a României”, a declarat Marcel Pușcaș la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena. 

În legătură cu acest subiect a intervenit și Liviu Ganea (34 ani). Fostul atacant este de părere și el că Vlad Chiricheș ar trebui să evolueze la mijlocul terenului, tehnica jucătorului legitimat la Sassuolo fiind principalul argument. 

„El a avut foarte multe incursiuni. Lui îi place să iasă cu mingea la picior. Asta poți să o faci ca mijlocaș central la închidere, ca fundaș central nu prea. Ar cam trebui să stai în linia aia de patru și să îți vezi de treaba ta”, a adăugat Liviu Ganea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!