Nationala

Se cere schimbarea numelui Arenei Naționale! Comunicat oficial

Arena Națională, inaugurată în 2011, în urmă cu zece ani, ar putea avea o altă denumire. Se cere schimbarea denumirii celui mai mare stadion al țării.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 09:55
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 19:10

Cei de la USR Plus Sector 5 cred că Arena Națională ar putea genera venituri importante dacă numele ar fi scos la licitație, așa cum se procedează la marile cluburi din Europa, precum Juventus, Bayern Munchen, Manchester City sau Arsenal.

Potrivit unui comunicat emis de cei de la USR Plus, Național Arena a generat venituri de „doar” trei milioane de euro, iar pierderile se ridică la 16 milioane de lei.

„USR PLUS București solicită primarului general scoaterea la licitație a numelui Arenei Naționale

Grupul USR PLUS din Consiliul General a înaintat o solicitare primarului prin care să fie suplimentate veniturile generate de municipalitate prin scoaterea la licitație a denumirii Arenei Naționale, o practică deja recunoscută internațional, pentru a acoperi din cheltuielile de operare ale arenei și pentru a reduce presiunea pe bugetul local.

Se cere schimbarea denumirii Arenei Naționale

Arena Națională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de construcție și amenajare ce a depășit suma de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei și a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei.

Avem exemplul orașelor mari, precum München și Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5,5 milioane de euro anual prin acest mecanism. Considerăm că și Bucureștiul ar putea avea de câștigat în urma unui astfel de parteneriat cu mediul privat.

„Avem nevoie de diversificarea veniturilor atrase de municipalitate pentru a ne putea concentra eforturile pe dezvoltarea orașului. Banii atrași prin închirierea numelui Arenei Naționale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiți pentru întreținerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreținere să fie cheltuiți pentru dezvoltarea sportului bucureștean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS și inițiator al demersului.

Dacă propunerea USR PLUS de scoatere a numelui Arenei Naționale la licitație va fi pusă în practică de către primărie, pot fi generate venituri importante, în locul pierderilor pe care Arena le înregistrează în prezent”, se arată într-un comunicat emis USR Plus Sector 5.

Modifică setările cookies