VIDEO EXCLUSIV Bogdan Lobonț a luat tare 3 jucători: 'Mi s-a zis că ai refuzat naționala! Vrei sau nu vrei să joci pentru România?'

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 17:40
Data actualizarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 17:39
Bogdan Lobonț (44 de ani), fostul selecționer al naționalei U20 a României, a vorbit la emisiunea Poveștile Sport.ro despre jucătorii care refuză convocările la naționala României.

Întrebat despre valul de retrageri din ultimii ani de la prima reprezentativă a României, Lobonț a preferat să vorbească despre exemplele cu el în prim-plan, din momentul în care antrena la România U20.

Bogdan Lobonț i-a sunat pe Andrei Coubis, Cătălin Cîrjan și Andrei Moțoc pentru a-i întreba dacă vor să joace pentru România

Fostul portar spune că a sunat personal trei jucători eligibili pentru naționala U20 a României pentru a-i întreba ce au de gând să facă, dacă vor să reprezinte țara noastră sau au alte planuri. Cei trei sunt Andrei Coubiș (19 ani, fundaș AC Milan Primavera), Andrei Moțoc (19 ani, fundaș Salernitana) și Cătălin Cîrjan (20 de ani, mijlocaș Arsenal).

Dacă Andrei Coubiș și Andrei Moțoc au dublă cetățenie și erau nesiguri în privința echipei pe care vor să o reprezinte, Lobonț auzise că în cazul lui Cîrjan ar fi vorba despre un refuz al jucătorului. Totuși, i s-a demonstrat contariul într-o discuție cu tânărul de la Arsenal.

"Eu îți spun cum am procedat și îți dau exemple. Primul e Coubiș, de la AC Milan. L-am sunat și am spus în felul următor - am vorbit prima dată în italiană, e născut aici, dar a plecat acolo. I-am zis: 'Andrei, în funcție de ceea îmi răspunzi la întrebare, continuăm sau nu discuția. N-are rost să pierd timpul cu tine și nici tu cu noi. Important e ce vrei tu să faci: vrei să joci pentru echipa națională sau nu? În funcție de răspunsul tău, continuăm sau nu discuția. E simplu!'. A zis 'da, vreau să joc!'. Bine, dacă ai zis da, rămâne da, ți-l tatuezi pe piele. Joci la echipa națională până în momentul în care consideri sau până când îți închei cariera'.

Aceeași chestie cu Moțoc, jucător cu dublă naționalitate, Moldova și România. Aceeași întrebare. A zis 'să vorbim cu tată'. Acolo e un discurs mai amplu și nu vreau să intru în amănunte. 

Pot să ți-l dau ca exemplu și pe Cîrjan, de la Arsenal. Aceeași situație. Despre el mi s-a spus că a refuzat să vină la echipa națională. A fost convocat și ar fi refuzat să vină la națională. Ok, să vedem de ce. Am pus mâna pe telefon, l-am sunat: 'Cătălin, care e situația? De ce nu mai vrei?'. A spus: 'Nu, domn' profesor, nu e așa!'. Și mi-a explicat copilul de ce nu: 'Știți foarte bine că ați jucat și dumneavoastră la echipe importante, iar în acea perioadă în care erau acțiunile erau foarte mulți accidentați la prima echipă a lui Arsenal. Eu mă antrenam la prima echipă ca să debutez în Premier League. Pentru mine era maxim unde puteam ajunge. Nu am refuzat niciodată să joc pentru naționala României'. Ghinionul lui a fost că a avut o accidentare care l-a ținut puțin mai mult în afara gazonului decât s-a prevăzut.

Asta e: vrei să joci pentru echipa națională? Că n-are rost să o întoarcem pe toate fețele. E simplu: da sau nu! Dar dacă ai zis da, trebuie să fie da și să dai totul, cu inima deschisă", a spus Bogdan Lobonț, la emisiunea Poveștile Sport.ro.

VIDEO Bogdan Lobonț, la Poveștile Sport.ro (emisiunea completă)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!