EXCLUSIV Best Newcomer. Ionel Ganea a numit "marele câștig" al naționalei înainte de Israel - România. "Doar de el depinde cum va progresa"

Ionel Ganea Israel - Romania radu dragusin Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 18:11
Data actualizarii: Miercuri 15 Noiembrie 2023, 18:21

Fostul atacant al naționalei și-a exprimat opinia despre un jucător al primei reprezentative. 

Pe stadionul care a costat 18 milioane de dolari și a fost inaugurat în 2014, selecționata tricoloră își poate realiza obiectivul - calificarea la EURO 2024, în funcție și de rezultatul partidei de miercuri seară, Israel - Elveția, care se joacă tot în sătucul aflat la jumătate de oră de Budapesta. 

Ionel Ganea a numit marele câștig al naționalei: Radu Drăgușin

Marcator în ultima victorie a României la o ediție a Campionatului European (România - Anglia 3-2, în urmă 23 de ani, Ionel Ganea spune consideră naționala are un atu în confruntarea de sâmbătă. Aflat într-o formă excelentă la Genoa, Radu Drăgușin a avut exprimări în teren din ce în ce mai bune în ultimul timp și la prima reprezentativă. 

"Dacă ne calificăm, va fi un lucru pozitiv pentru tot fotbalul românesc. Dacă nu ne calificăm, va fi un dezastru. Nu contează acum ce adversare am avut, slabe sau puternice. Băieții și-au făcut datoria și trebuie să-și dea viața pe teren până la capăt. 

Un mare câștig e Radu Drăgușin, joacă într-un campionat puternic și a arătat că posedă și veleități de marcator. A înscris ca un 'nouar' clasic, nu a fost o execuție facilă la primul său gol marcat în campionatul Italiei, a lovit curat balonul. Am citit despre ofertele pe care le are, depinde doar de el dacă cum va progresa și ce decizii va lua în carieră. 

N-aș putea să-l compar deocamdată cu fundașii centrali cu care m-am duelat eu, am avut lupte grele și cu fundașii laterali, ăia mai micuți și răi - cum ar fi neamțul Philipp Lahm. Și Guardiola îl include mereu în "11-le" său preferat", a declarat Ionel Ganea, pentru Sport.ro. 

Guardiola l-a antrenat pe Philipp Lahm la Bayern Munchen între 2013 și 2016. Philipp Lahm i-a fost coleg lui Ganea în 2003, la Stuttgart, formație la care a fost împrumutat un sezon gruparea bavareză. 

Azi se joacă Israel - Elveția, de la 21:45

Israel - Elveția, meci restant din grupa României din preliminariile Campionatului European 2024, se joacă de la ora 21:45 la Felcsut, în Ungaria, și poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe Sport.ro. Practic, cele două echipe sunt contracandidatele României în lupta pentru calificarea la Euro, chiar dacă și Kosovo are șanse matematice la turneul final.

Dacă Israel nu câștigă, României îi va fi apoi suficient un rezultat de egalitate în duelul direct de la Felcsut pentru calificare, iar ultimul meci cu Elveția va conta doar pentru ierarhia finală a grupei și stabilirea urnelor de la turneul final. Israel vine după 0-1 în Kosovo, iar Elveția este în continuare neînvinsă, ca și ”tricolorii” lui Edward Iordănescu.

Clasamentul în grupa României

1. România - 16 puncte, 8 meciuri

2. Elveția - 15 puncte, 7 meciuri

3. Israel - 11 puncte, 7 meciuri

4. Kosovo - 10 puncte, 8 meciuri

5. Belarus - 6 puncte, 8 meciuri

6. Andorra - 2 puncte, 8 meciuri

Următoarele meciuri din grupa României

12 noiembrie: Kosovo – Israel 1-0

15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45)

18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)

21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!