Becali viseaza, Hagi realizeaza! Cifrele FABULOASE ale Academiei de la Constanta: "Nationala mare se va baza pe jucatorii mei!"

Joi 08 Martie 2012, 08:56
Becali viseaza, Hagi realizeaza! Cifrele FABULOASE ale Academiei de la Constanta: "Nationala mare se va baza pe jucatorii mei!"

Hagi n-a reusit ca antrenor, insa da lovitura ca manager. Academia sa a devenit baza echipelor nationale de juniori, iar Regele vrea sa dea oameni si la echipa mare a lui Piturca.

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Aboneaza-te la canalul nostru de YouTube si vezi cele mai tari clipuri video

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Nationala, dupa chipul si asemanarea lui Hagi. De la inceputul anului si pana acum, Hagi a dat 19 pusti la loturile de juniori. "Regele" nu se opreste aici.
"In afara de cei 19, mai sunt alti 10-12 care se afla in circuitul loturilor. Sper ca, in curand, sa avem 40 de jucatori convocati. Iar in 2020, reprezentativa de seniori sa fie construita pe nucleul Academiei!", a declarat Gica Hagi, potrivit Adevarul.

Hagi nu lasa niciun detaliu la voia intamplarii dupa o investitie unica de aproximativ 10 milioane de euro. "Eu am scris pana si punctul si virgula din proiectul Academiei. Am muncit si 20 de ore. M-am ocupat de ambele parti, administrativa si tehnica. Si de bugete, de bani, si de metodica antrenamentelor sau de selectia jucatorilor. Stiu fiecare copil care a intrat in Academie. Nu ma las pana nu il vad si eu o data, sa stau de vorba cu el, cu parintii lui. Sa stiu de unde vine, ce a facut pana acum. Eu sunt un manager tehnic care face si bugete. Cred ca e ceva unic la noi", afirma "Regele".

Dupa ce a cucerit tot ce se putea in Romania, Hagi le-a pus gand rau granzilor din Europa. Vrea ca pustii sai sa se bata cu Real Madrid si Barcelona, cluburi cu academii legendare. "Deja suntem cei mai buni din tara, desi suntem de putin timp in competitii, am fost in toate semifinalele si finalele. Dar vreau sa crestem si mai mult, sa ne masuram cu cei de afara, sa vedem exact care ne e nivelul. Vreau ca atunci cand copiii vor juca impotriva Barcelonei sau a lui Real Madrid sa nu aiba niciun complex, sa nu simta ca au fost privati de ceva, asa cum eram noi cand eram mici", mai spune Hagi.

Hagi are 14 echipe de juniori cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Sunt legitimati 300 de copii, iar 66 dintre ei sunt inclusi in programul de mare performanta. Academia lui Hagi are buget de 1 milion de euro pe an pentru salariile pustilor si antrenorilor, cazare, masa, cantonamente si deplasari.

Hagi construieste un sediu nou de 10 milioane de euro, la Ovidiu. Aceasta va fi inaugurata in 2013.

BRAT