Aplicatie ANTI TERORISM. Francezii se tem inainte de startul Euro. Anuntul facut azi de Guvern

Aplicatie ANTI TERORISM. Francezii se tem inainte de startul Euro. Anuntul facut azi de Guvern

Guvernul francez a lansat o aplicatie pentru smartphone care sa previna populatia in privinta unei "crize majore' de terorism si intitulata "Alerta atentat".

Aceasta aplicatie va fi disponibila gratuit in limbile franceza si engleza, a anuntat Ministerul francez de Interne, si va completa dispozitivul obisnuit de alerte, precum sirenele sau instructiunile fortelor de ordine, scrie L'Equipe.

Cu ajutorul acestei aplicatii posesorii de smartphone vor putea fi alertati "in cazul suspiciunii de atentat sau unui eveniment exceptional", cum ar fi un atac nuclear sau ruperea unui baraj. Utilizatorul trebuie sa accepte, insa, sa fie geolocalizat pentru a putea fi alertat in timp real, in locul in care s-a produs evenimentul sau in care se afla el.

Aplicatia poate acoperi, de asemenea, pana la opt zone geografice, daca utilizatorul isi face griji pentru apropiatii sai, de exemplu, a adaugat ministerul, care a supervizat implementarea acestui proiect.

In afara alertei, aplicatia ofera consiliere in privinta comportamentului care trebuie adoptat si masurile de urmat in functie de natura alertei.

Realizarea acestei aplicatii a fost decisa in urma "feedback"-ului atentatelor din noiembrie 2015, fiind anuntata de primul ministru francez Manuel Valls, care decis ca ea sa devina operationala cu ocazia startului EURO 2016.

Agerpres

Citeste si:Euro 2016
VIDEO PROTVPLUS.RO

Şedinţă cu propuneri inedite pentru campania de vaccinare. Klaus Iohannis: ”Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni”
BRAT
Modifică setările cookies