VIDEO EXCLUSIV Analiză dură după primul meci al naționalei în mandatul lui Iordănescu: „Nu s-a schimbat nimic! Nu cred că poate face ceva la echipa națională!” 

Meciul amical Israel - România se vede ÎN DIRECT pe PRO X și VOYO.RO marți, de la 20:45! 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 12:14
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 12:45

Naționala României a suferit o înfrângere în meciul cu Grecia la debutul lui Edward Iordănescu în calitate de selecționer, 0-1. „Tricolorii” nu au reușit să impresioneze în meciul disputat pe arena din Ghencea, iar asta a atras o serie de critici din partea oamenilor din fotbal. 

Una dintre cele mai vehemente voci din fotbalul românesc este Valeriu Iftime. Patronul lui FC Botoșani a vorbit la „Ora exactă în sport” despre meciul cu Grecia și a avut o reacție tranșantă. 

Valeriu Iftime, analiză dură după primul meci al naționalei în mandatul lui Edward Iordănescu 

Finanțatorul moldovenilor nu s-a arătat impresionat de prestația naționalei sub comanda noului selecționer, punctând că nu a sesizat nicio schimbare în jocul „tricolorilor”. Totodată, Iftime cere o schimbare în infrastructura fotbalului românesc, evidențiind că principala problemă este mentalitatea tinerilor fotbaliști. 

„Îmi dați teme grele, eu sunt la uman, îmi dați teme de real. Am văzut prima repriză și mi s-a părut că nu s-a schimbat nimic, nu m-a surprins cu nimic. Faptul că ne-a bătut Grecia, nu rezultatul, dar jocul nostru, cât cunosc eu fotbal, eu nu văd nicio schimbare. Chiar dacă o să spună nu știu ce cunoscător că vorbesc prostii, eu nu cred deloc că Iordănescu poate să facă ceva la națională. 

Aici ne trebuie un om mult mai, nu doar la națională, acolo la Federație, un director sportiv în locul domnului Stoichiță, acolo trebuie un gen fotbalistic, domnul Lucescu, domnul Boloni, care au făcut lucuri mari și trebuie să se schimbe lucruri de mentalitate, așa cred. Eu nu critic pe nimeni, e o poziție a mea. În actualul aranjament, dacă nu schimbăm ceva radical nu merge. 

După 20 de ani încolo copiii noștri se pierd, asta înseamnă că e o greșeală de mentalitate și de educație. Nu joacă nimeni afară, uitați-vă la națională, unde joacă jucătorii noștri, sunt echipe mici, nu avem niciunul în Europa League, în Champions League, e greu să te exprimi cu echipa asta, e o treabă de creștere în fotbalul nostru, antrenorii noștri, campionatul intern care e ultra-viciat de arbitraje, simulări, chestii financiare. 

Nu văd o schimbare și nu cred că echipa națională poate să nască din ceva. Fotbalul românesc poate să crească niște valori pe care trebuie să le vedem zilnic în fotbalul nostru, iar fotbalul nostru nu are nimic special în ultimul timp”, a declarat Valeriu Iftime la PRO X

Modifică setările cookies