27 de suturi, 2 goluri scoase de pe linie si Ceausescu in tribuna. Il Luce si meciul GROAZEI care a STERS un Mondial Romaniei

Romania - Irlanda de Nord, live text pe www.sport.ro, vineri la 21:45 | Romania - Danemarca e LIVE la ProTV, marti, 18 noiembrie, la 20:30

Meciul Romaniei cu Irlanda de Nord din preliminariile pentru Euro 2016 este reeditarea unuia dintre cele mai negre momente din istoria nationalei Romaniei.

27 de suturi la poarta, 21 de cornere, 11 suturi pe poarta si doua mingi scoase de pe linia portii pe un teren "23 august" impracticabil.

Mircea Lucescu se afla in acel moment pe banca nationalei Romaniei si isi aminteste intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor de meciul care ne-a sters sansa de a merge la Mondialul din 1986.

"Terenul era imposibil", povesteste Mircea Lucescu. Gazonul de pe actualul National Arena se transformase intr-un infern pentru orice fotbalist, dupa ce stadionul fusese folosit pentru defilarea de 23 august.

Lucescu a incercat atunci sa mute meciul pe un alt stadion, dar din cauza dictatorului Ceausescu meciul s-a disputat pe fostul Lia Manoliu.

"Am aflat ca Nicolae Ceausescu intrebase asa, intr-o doara, "unde se joaca meciul ala?", iar Emil Bobu i-a spus ca pe stadionul "cel mare"", spune Mircea Lucescu pentru sursa citata.

Il Luce a incercat in zadar sa mute meciul la Craiova, la Timisoara sau pe Ghencea. In fata Irlandei de Nord, Romania a jucat fara Camataru, suspendat dupa egalul Romaniei pe Wembley cu Anglia:

"Iti dai seama ce iures ar fi fost cu Camataru in teren la cele 21 de cornere." "Dar ce analiza sa mai fac dupa un meci in care am tras de 27 de ori la poarta si am avut 21 de cornere? Iar ei, mari amatori de lovituri de colt, ca orice britanici, n-au avut macar un corner? Alt amanunt, ei au dat la Bucuresti singurul lor gol in deplasare, iar noi am primit singurul gol pe teren propriu", mai povesteste Mircea Lucescu.

Romania a pierdut in 1985 meciul cu Irlanda de Nord cu 1-0, pentru ca apoi sa rateze calificarea la Mondial, in urma unui egal amical intre Irlanda de Nord si Anglia, care le-a permis sa mearga impreuna la CM 1986, in timp ce Romania a castigat cu Turcia cu 3-1.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Medicii avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România
BRAT

Modifică setările cookies