Volkswagen atenteaza la succesul DACIA! Nemtii lanseaza o masina de 6000 de euro! Ce plan au pana in 2014:

Volkswagen Dacia Masini
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2012, 14:56
Data actualizarii: Luni 15 Octombrie 2012, 14:59

Succesul Dacia e vanat de nemtii de la Volkswagen, care pregatesc un competitor direct pentru marca low-cost de la Renault.

VW Group a anuntat saptamana trecuta ca vanzarile la nivel global au crescut cu 9,7% fara de perioada anului trecut. Mai exact, nemtii au livrat 6,71 milioane de unitati fata de 6,11 in 2011.

"Vanzarile au crescut mai ales in Centrul si Estul Europei, America de Nord si regiunea Asia-Pacific", a declarat directorul de vanzari Christian Klinger.

Asta in timp ce vanzarile din Irlanda, Spania, Portugalia si Grecia sunt la pamant din cauza crizei care a lovit toate tarile din Vestul si Sudul Europei.

Iar asta i-a facut pe cei de la VW sa reduca predictiile de vanzari cu 140.000 de vehicule. Dar nemtii din Wolfsburg sunt gata sa compenseze cu lansarea de masini low-cost care sa se bata cu modele de succes ca Dacia.

Potrivit Car Magazine, Volkswagen va lansa trei modele de 6000, 7000 si 8000 de euro bazate pe vechile platforme de la Polo si golf.

Noua strategie Volkswagen e fix cea implementata de Renault in 1998, cand a cumparat Dacia. Desi Loganul nu a fost construit pentru piata din Vest, criza a facut ca acesta si celelalte modele lansate apoi sa se impuna pe piata Vestica datorita pretului extrem de mic.

Referinta Dacia nu este intamplatoare cand vine vorba de noua strategie VW. Noile modele vor avea la baza aceeasi filosofie. Linii simple de design, dotari cu ABS si aribaguri frontale pentru un pret cat mai mic. Alte dotari ca aer conditionat sau navigatie vor veni pentru cateva sute de euro in plus. Dar o decizie finala va fi luata de catre nemti pana la finalul anului iar masinile vor putea iesi efectiv pe piata cel mai devreme in 2014.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!