Apple intra pe piata auto. Gigantul tehnologic lucreaza in SECRET la o masina care sa concureze cu Tesla

Apple intra pe piata auto. Gigantul tehnologic lucreaza in SECRET la o masina care sa concureze cu Tesla

Apple ia o decizie surprinzatoare, dupa succesul urias cu telefoanele iPhone si tabletele iPad. 

Apple intra in piata auto cu o masina nou-nouta, a dezvaluit unul dintre cofondatorii gigantului american, Bryan Chaffin, asta dupa incercarea nereusita de a cumpara Tesla.

Acesta a confirmat o informatie aparuta luni, in care un angajat Apple devaluia ca angajati de la Tesla sunt ofertati de Apple in aceasta perioada. "

"Stiu sigur ca Apple cauta angajati de la Tesla sau ca cei de acolo, cu experienta in industria auto. E 100% ca se lucreaza la o masina noua, nu la o tehnologie pentru masini", a spus Chaffin pentru Business Insider.

Sunt sanse mari ca Apple sa isi doreasca sa rivalizeze cu Google la prima masina autonoma, care sa ii conduca pe oamenii care nu pot sa isi ia permisul de conducator, de la minori sau batrani si pana la orbi sau alte persoane cu dizabilitati.

Apple a incercat anul trecut sa cumpere Tesla, compania auto a miliardarului Elon Musk, insa acesta a refuzat. Tesla produce masini sport electrice care sunt echipate cu tehnologie Apple. Musk a refuzat insa sa vanda. Acum poate avea concurenta serioasa din partea celei mai de succes companii din lume in 2014. Apple a avut venituri de 182 de miliarde de dolari dupa succesul noilor iPhone, iPad sau Mac. Tim Cook, seful companiei, a anuntat ca in 2015 Apple va incerca sa-si diversifice portofoliul. In martie 2015 se lanseaza iwatch, varianta unei masini fiind realizabila doar spre finalul anului.

O masina iCar era si in planul lui Steve Jobs, a dezvaluit un membru al consiliului de administratie de la Apple dupa moartea fostului fondator. "Isi dorea sa schimbe designul masinilor, era o oportunitate extraordinara pentru el", a dezvaluit Mickey Drexler. Jobs a convocat tot consiliul de conducere Apple in momentul in care s-a lansat Tesla si s-a declarat fan al masinii lui Elon Musk. "Eu am criticat designul Tesla, el a spus ca este superb. Mai mult, au construit singuri platforma, ceea ce este foarte greu", a mai spus Draxler.

"Stiu oameni din companie pasionati de ceasuri la fel cum stiu oameni din companie foarte pasionati de masini. Sunt convins ca se lucreaza in prezent la o masina Apple", a declarat John Gruber, blogger specializat in Apple. 

Citeste si:TeslaappleiCar
VIDEO PROTVPLUS.RO

Incidența cazurilor de Covid-19 în România. 11 județe sunt în scenariul roșu
BRAT
Modifică setările cookies