Ultima sansa | Polonezii de la Legia vor sa revina in Liga Campionilor si asteapta verdictul TAS! Primele audieri sunt luni

Autor: Sport.ro
Vineri 15 August 2014, 17:17

	Ultima sansa | Polonezii de la Legia vor sa revina in Liga Campionilor si asteapta verdictul TAS! Primele audieri sunt luni

►Legia Varsovia a fost eliminata din turul III preliminar al Ligii Campionilor, desi a castigat pe teren cu 6-1 impotriva scotienilor de la Celtic
►Polonezii au folosit un jucator neeligibil si au pierdut returul la masa verde cu 0-3
►TAS va analiza luni dosarul

Legia Varsovia a fost eliminata la masa verde din Liga Campionilor si trimisa sa joace in Play Off-ul Europa League cu Aktobe, fosta adversara a Stelei. Invingatori cu 6-1 la general in fata scotienilor de la Celtic, polonezii de la Legia au pierdut la masa verde calificarea din cauza folosirii unui jucator neeligibil.

Acestia au pierdut si apelul facut la UEFA, iar acum au decis sa isi incerce norocul la TAS, instanta suprema din sport. Acestia au cerut ca dosarul sa fie judecat in regim de urgenta, intrucat primul meci din Play Off va avea loc miercurea viitoare.

Reintrodusi in Liga Campionilor si bagati in urna capilor de serie, scotienii de la Celtic au primit un adversar destul de facil in Play Off-ul Ligii - Maribor (Slovenia). Incertitudinea planeaza insa asupra dublei, oficialii Legiei spunand ca ei ar trebui sa joace cu Maribor, iar Celtic cu Aktobe.

TAS a admis dosarul conducatorilor Legiei si vor analiza cazul lunea viitoare. Secretarul General al TAS, Matthieu Reeb, a spus: "Putem analiza cazul in regim de urgenta avand in vedere ca timpul este unul foarte scurt. Vom analiza situatia si vom incerca sa anuntam decizia in timp util. Toate comisiile, toate cluburile si toti oamenii implicati in acest dosar vor fi disponibili pentru a solutiona cazul in cel mai scurt timp. Putem sa folosim si zilele de sambata si duminica daca va fi nevoie. Depinde de optiunea celor de la Legia".

De asemenea, aceasta a adaugat: "Daca Legia va cere TAS sa ia o decizie de urgenta, acest lucru s-ar putea indeplini inaintea startului competitiei, in cazul nostru al Play Off-ului Ligii Campionilor".

Legia Varsovia a pierdut cu 0-3 meciul disputat pe teren propriu impotriva lui Celtic, desi pe teren scorul a fost 2-0. Polonezii l-au introdus in minutul 86 pe fundasul Bartosz Bereszynski, cel care nu avea drept de joc din cauza unui cartonas rosu incasat sezonul trecut.

"Speram ca fair play-ul si spiritul sportiv sa primeze, pentru ca noi am castigat de o maniera categorica pe teren. Aceasta decizie nu este corecta. Cu toate acestea, suntem pregatiti pentru orice", a spus si presedintele Legiei, Dariusz Mioduski.

Studiu: Tulpina sud-africană de Covid-19 poate anula protecţia vaccinului Pfizer
BRAT
Modifică setările cookies