cristi chivu Champions League Juventus Torino ucl Liga Campionilor

Ultima oara cand o echipa atat de batrana juca in UCL lua trofeul. Iar Chivu era in teren. Performanta fantastica pentru Juventus

Chiar ca e Batrana Doamna. Juventus reuseste sa impresioneze in acest sezon de Liga cu jucatori care au mai bine de un deceniu in spate in fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Aprilie 2015, 11:48
Data actualizarii: Joi 16 Aprilie 2015, 11:52

Juventus Torino a reusit sa castige turul cu Monaco din sferturile UEFA Champions League cu 1-0, iar acum viseaza cu sanse reale la semifinalele competitiei. Echipa lui Allegri respecta una dintre vorbele de lemn din fotbal: cine n-are batrani sa-si cumpere.

Buffon - 37 de ani, Chiellini - 30 de ani, Evra - 33, Piro - 35 de ani. Acestia sunt numai cativa dintrei cei 11 titulari aliniati de Allegri in meciul cu Monaco din sferturile Ligii. Putini si-au dat seama pe moment, dar Juve a reusit sa adune una dintre cele mai batrane echipe de start din istorie in UCL: cu o medie de varsta de 30 de ani si 64 de zile.

Si nu exista motive de ingrijorare, pentru ca in Liga echipele in varsta par sa fie tot mai aproape de succes. In 2012, Inter Milano, cu Chivu in teren, reusea performanta sa castige trofeul UEFA Champions League cu cea mai batrana garnitura de start. In meciul cu Marseille de pe 22 februarie 2012, cei 11 jucatori ai lui Inter reprezentau o medie de varsta de 31 de ani si 331 de zile.

Topul celor mai in varsta echipe de start din istoria UCL:

Modifică setările cookies