Dublă lovitură primită de Borussia! Scădere uriașă pe bursă după ce a fost învinsă în finala UCL

Borussia Dortmund Liga Campionilor ucl Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 20:43
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 20:48

Echipa germană Borussia Dortmund a fost învinsă cu 2-0 de Real Madrid în finala Ligii Campionilor, disputată sâmbătă.

Borussia Dortmund a suferit o lovitură dură atât pe teren, cât și pe piața bursieră, după ce a pierdut finala Champions League în fața Real Madrid.

Acțiunile clubului german au scăzut cu 6,5% în ziua de luni, potrivit Bolsamania, reflectând dezamăgirea investitorilor cu privire la rezultat și la posibilele repercusiuni financiare.

În ciuda înfrângerii dureroase, analiștii de la Berenberg au menținut o perspectivă pozitivă pe termen lung pentru Borussia Dortmund. Într-un raport recent, au recomandat "cumpărarea" acțiunilor clubului, subliniind modelul său de gestionare eficient și potențialul său de creștere.

Perspective pozitive în ciuda înfrângerii din finala UCL

Deși pierderea finalei Champions League reprezintă o lovitură financiară dură, Berenberg estimează că clubul ar putea totuși să genereze un al doilea sezon cu profit net pozitiv după pandemie.

Participarea la noile formate ale Champions League și la Cupa Mondială a Cluburilor în sezonul următor oferă Borussiei noi oportunități de creștere a veniturilor, cred analiștii numiți mai sus.

Analiștii de la Berenberg au subliniat că evaluarea actuală a clubului nu reflectă pe deplin calitatea echipei sale, ceea ce sugerează un potențial de reevaluare în viitor.

Berenberg a evidențiat, de asemenea, eficiența strategiei Borussiei de a "cumpăra ieftin și de a vinde scump" jucători tineri talentați, care a contribuit la succesul sportiv și financiar al clubului în ultimii ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!