Liga Campionilor

Suma uriașă pierdută de Sheriff Tiraspol! Motivul pentru care moldovenii nu pot primi banii de la UEFA 

Echipa care a învins-o pe Real Madrid, 2-1, pe Santiago Bernabeu, nu poate accesa banii de la UEFA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 21:25
Data actualizarii: Joi 21 Octombrie 2021, 00:05

Sheriff Tiraspol este surpriza acestei ediții de Champions League. După ce au elimnat Steaua Roșie Belgrad, 2-1, și Dinamo Zagreb, 3-0, din drumul către cea mai importantă competiție europeană, moldovenii au continua forma excelentă și în grupele Champions League. 

Sheriff a izbutit să o învingă pe Shakhtar Donetsk, 2-0, și să obțină o victorie miraculoasă împotriva lui Real Madrid, 2-1, chiar pe Santiago Bernabeu. Însă, în a treia partidă din Grupa D, echipa pregătită de Yuriy Vernydub a pierdut cu Inter, 1-3, consolându-se doar cu golul superb marcat de Thill din lovitură liberă. 

Cu toate acestea, Sheriff Tiraspol nu se poate bucura de milioanele de euro primite din partea celor de la UEFA, datorită victoriile obține în Champions League. Clubul din Transnistria nu are cont în moneda în care UEFA efectuează plățile.

Oficialii lui Sheriif încearcă să remedieze această problemă de mai bine de un deceniu. Însă regiunea separatistă nu vrea să adere la sistemul bancar moldovenesc, instituțiile financiare nefiind de acord cu reglementările internaționale și naționale privind guvernanța corporativă, informează Mold-street.com.

Astfel, până acum, Sheriff Tiraspol trebuie să încaseze aproximativ 20 de milioane de euro de la UEFA pentru calificarea în grupele Champions League și victoriile cu Shakhtar și Real Madrid. 

Modifică setările cookies