Liga Campionilor

Scandal in Liga Campionilor | Un fotbalist a fost depistat pozitiv dupa cea mai tare victorie a echipei sale, Arsenal a fost afectata. UEFA: "Clubul poate fi iertat, fotbalistul nu"

Soc in Liga Campionilor. Dinamo Zagreb a obtinut cea mai tare victorie din istoria recenta, invingand Arsenal, insa poarte pierde partida la masa verde, dupa ce un fotbalist a fost gasit dopat.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2015, 09:54
Data actualizarii: Joi 08 Octombrie 2015, 10:10

Mijlocasul croat Arijan Ademi, legitimat la Dinamo Zagreb si integralist in victoria cu Arsenal, scor 2-1, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping efectuat imediat dupa meciul din Liga Campionior - este anuntul soc facut de surse din cadrul UEFA, citate de cotidianul britanic Daily Mail.

O veste soc poate schimba complet situatia in Liga Campionilor, intr-o grupa in care Arsenal a suferit doua infrangeri in doua partide, iar Dinamo Zagreb a obtinut cea mai tare victorie din istoria recenta.

Croatii ar putea pierde partida dupa ce Arijan Ademi, jucator integralist in meciul disputat la Zagreb, a fost depistat pozitiv cu o substanta care nu a fost pentru moment facuta cunoscuta.

Potrivit Daily Mail, Ademi si Dinamo Zagreb vor suferi consecintele, desi in acest moment masurile nu sunt clare, intrucat regulamentul UEFA presupune depunctarea ori descalificarea unei echipe doar daca doi sau mai multi fotbalisti sunt gasiti vinovati.

"Am aflat rezultatele analizelor antidoping de la meciul cu Arsenal si faptul ca fotbalistul nostru, Arijan Ademi, a fost depistat pozitiv. UEFA a inceput ancheta impotriva sa

Potrivit regulamentului, Dinamo nu poate comenta acest caz pana cand proba B nu va sosi de la laborator.

Fotbalistii nostri au fost regulat supusi testelor in ultimii ani si nu s-a intamplat niciodata ca un jucator sa fie depistat pozitiv, astfel ca si noi suntem surprinsi.

Arijan Ademi a fost testat de sase ori in ultimul an si de fiecare data analizele au iesit negative", a notat Dinamo Zagreb intr-un comunicat oficial.

Un alt caz asemanator a fost consemnat in preliminariile Ligii Campionilor, insa atunci era vorba despre o serie de analize mai vechi. Fred, fotbalistul lui Sahtior Donetsk, a fost depistat pozitiv la un control efectuat la Copa America. Acesta a jucat in dubla Sahtior - Fenerbahce, iar turcii au cerut 3-0 la masa verde. UEFA nu a considerat insa ca Sahtior trebuie pedepsita.

Modifică setările cookies