Cristiano Ronaldo al nassr Arabia Saudita UEFA uefa champions league Liga Campionilor Cristiano Ronaldo, de 5 ori câștigător al UEFA Champions League / Foto: Getty Images

Saudiții aruncă bomba: Cristiano Ronaldo, înapoi în UEFA Champions League din sezonul următor!

Cristiano Ronaldo (38 de ani), fotbalistul cu cele mai multe meciuri și goluri în UEFA Champions League, ar putea reveni în cea mai importantă competiție europeană dacă informațiile apărute în presa din Arabia Saudită se adeveresc.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 18:50
Data actualizarii: Marti 14 Noiembrie 2023, 18:51

UEFA vrea să invite Al Nassr în Champions League - presa saudită

Marți, presa saudită anunță că UEFA plănuiește să invite clubul Al Nassr, la care este legitimat Cristiano Ronaldo, la următoarea ediție din Champions League, 2024/2025, una în care va debuta și noul format al competiției.

Motivul pentru care UEFA ar lua în calcul această decizie istorică este acela că "Al Nassr a devenit unul dintre cele mai populare trei cluburi din lume la ora actuală", după ce formația din Arabia Saudită a reușit să transfere jucători precum Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Marcelo Brozovic sau Aymeric Laporte.

Informația dezvăluită de saudiți este privită cu scepticism de italienii de la Sport Mediaset: "Ar fi multe obstacole de depășit pentru a se putea întâmpla asta, începând de la fair-play-ul financiar pe care echipele trebuie să îl respecte. Cluburile din Europa au această obligație, însă nu și cele arabe, care au cheltuit sume colosale de bani datorită Fondului Public de Investiții".

Începând din sezonul 2024/2025, UEFA va implementa noul format, cu 36 de echipe în loc de 32, o singură grupă și 8 meciuri, în loc de 6, pentru fiecare formație. În acest caz, presa italiană vede un nou obstacol: "Cine îi va lăsa locul lui Al Nassr și pe ce criteriu va fi selectată echipa exclusă? Apoi mai contează și reacția fanilor - tot aceiași fani care au spus nu proiectului Super Ligii Europei, iar acum ar vedea o echipă impusă în competiție strict din motive economice".

  • Cristiano Ronaldo este fotbalistul cu cele mai multe meciuri (183) și goluri (140) în UEFA Champions League. La ambele capitole este urmat de Lionel Messi (163 de meciuri și 129 de goluri)

Ceferin excludea varianta unor invitații pentru cluburile din Arabia Saudită

Informația lansată în Arabia Saudită vine la aproximativ două luni și jumătate după ce Aleksander Ceferin, președintele UEFA, excludea posibilitatea invitării unor cluburi din afara Europei în Champions League.

"Doar cluburi din Europa pot participa în Champions League, Europa League și Conference League.

Arabia Saudită nu este un pericol pentru UEFA. Am văzut o abordare similară și în China. Au cumpărat jucători aflați la final de carieră și le-au oferit o mulțime de bani. Fotbalul din China nu s-a dezvoltat și nici nu s-a calificat la Cupa Mondială. Nu acesta este modul corect de a face lucrurile. Ar trebui să lucreze la dezvoltarea jucătorilor și antrenorilor, însă nu e problema mea", spunea Ceferin, în august.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!