Ovidiu Hategan Champions League Liga Campionilor

Hațegan, acuzat că a viciat rezultatul în Atletico Madrid - Porto: „Arbitrul, cel mai slab de pe teren!”

Deciziile lui Ovidiu Hațegan din meciul Atletico Madrid - Porto au fost aspru criticate de portughezi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Septembrie 2021, 23:53
Data actualizarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 00:03

Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA la meciul din Champions League dintre Atletico Madrid și Porto, 0-0, din Grupa B. A fost a doua partidă pe care arbitrul a condus-o, în acest sezon, în cea mai importantă competiție din Europa, după Steaua Roșie - Sheriff Tiraspol, 1-1, în turul trei preliminar.

În minutul 80 al meciului, Hațegan a avut de judecat o fază foarte grea. Renan Lodi a dat o pasă greșită, iar Taremi a recuperat și a rămas singur cu Oblak. Atacantul lui Porto a încercat să strecoare mingea pe sub portarul sloven, aceștia ciocnindu-se în timp ce balonul se scurgea în poarta lui Atletico. 

Arbitrului român i s-a comunicat din camera VAR că Taremi a atins mingea cu mâna, când era în cădere, așa că a anulat reușita portughezilor. Iar această decizie a fost aspru criticată de publicația O Jogo: „Un henț microscopic refuză victoria”, au titrat jurnaliștii portughezi. 

În al cincilea minut de prelungiri, Hațegan i-a arătat cartonașul roșu lui Chancel Mbemba, după ce apărătorul l-a faultat pe Griezmann când a scăpat spre poarta lui Diogo Costa, iar această sancțiune l-a scos din sărite pe Sergio Conceicao.

Arbitrii au fost cei mai slabi de pe teren. Nu am văzut încă o dată faza golului, nu știu dacă a fost lovitură de pedeapsă înaintea hențului. Însă, sigur nu trebuia eliminat Mbemba”, a declarat antrenorul lui Porto la conferința de presă. 

O Jogo a prefațat meciul cu Atletico Marid: „A fluierat un român, a decis un român”, reproșându-i „centralului” modul în care i-a dezavantajat pe portughezi.

Modifică setările cookies