Liga Campionilor

Ce a pățit Denis Alibec în partida cu Young Boys. Motivul pentru care a fost schimbat: "Nu pot să risc, să-l distrug"

Denis Alibec a fost schimbat în minutul 22 al duelului dintre CFR Cluj și Young Boys Berna.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 04 August 2021, 09:14
Data actualizarii: Miercuri 04 August 2021, 09:39

Atacantul echipei naționale a acuzat dureri musculare și a fost înlocuit de Alexandru Păun. Colegii săi au declarat, după meci, că absența lui a contat, fiind principalul motiv pentru care CFR a făcut pasul în spate.

"Ce să îl menajez? A simțit ceva la inghinal, unde a fost operat, a trebuit să îl scot. Și acolo a fost o problemă, am pierdut din calitate, am pierdut din jucătorul care putea să facă diferența în 1 la 1, să primească între linii, asta este. 

  • Explicația lui Șumudică, după accidentarea lui Alibec: Ce să îl menajez?

Sunt mai multe momente cheie, noi i-am urmărit foarte mult. Neavând posibilitatea să lucrez pe teren cu ei, am încercat să le arăt vizual și să le rămână în memoria vizuală ce fac ei. I-am urmărit foarte bine, am făcut nenumărate ședinte video, să le arăt exact ce au de făcut. 

În subconștientul oricărui jucător, când simți adversarul mai puternic decât tine, apare conservarea rezultatului. Noi asta am și făcut, am făcut pas înapoi în repriza a doua. Nu avem voie. Eu încercam să țip de nu mai puteam, să îi scot afară, să iasă, dar apare conservarea rezultatului, dorința de a câștiga", a spus Șumudică, după meci.

Întrebat la conferința de presă dacă sunt șanse ca Alibec să joace în meciul retur, Șumudică a fost categoric: "Sub nicio formă, nu cred că poate fi recuperat pentru retur. Trebuie să facă niște analize, probabil un RMN sau ceva, dar nu cred. Când ai ceva muscular, e greu. Nici nu pot să risc să îl distrug. Se vede și la el lipsa de jocuri, anul trecut nu a jucat foarte mult. 

Acum l-am băgat la două zile distanță, când nu ai fonduri, nu ai baza, e greu. A făcut 10 zile de pregătire în Turcia și l-am adus aici, a dat gol cu Târgoviște, dar astăzi l-am pierdut".

CITESTE SI

Modifică setările cookies