Unirea Dej Angelo Cocian Dragos Militaru liga 2 play-off Liga 2

FOTO ȘI VIDEO Unirea Dej, liderul campionatului! În ce condiții ar fi ocupat primul loc în Liga 2 echipa ”cea mai tânără și cu cel mai mic buget”

Trupa lui Dragoș Militaru este calificată în play-off-ul diviziei secunde alături de Steaua, Poli Iași, Oțelul Galați, Dinamo și Gloria Buzău.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Martie 2023, 12:06
Data actualizarii: Marti 14 Martie 2023, 12:21

”Cât de mult au contat golurile fotbaliștilor străini în deznodământul final al ierarhiei din sezonul regular? Ce formații s-au bazat preponderent pe reușitele jucătorilor români în cele 19 etape disputate? Cum ar fi arătat play-off-ul doar pe baza acestei contribuții?”, se întreabă Federația Română de Fotbal pe site-ul oficial, într-un material dedicat Ligii 2.

Clasamentul din play-off-ul Ligii 2

1. CSA Steaua – 40p

2. Poli Iași – 40p

3. Oțelul Galați – 36p

4. Unirea Dej – 32p

5. Gloria Buzău – 31p

6. Dinamo București – 31p

”Doar pe baza golurilor marcate de români, diferența dintre locul 1 și locul 6 din play-off la start ar fi fost mult mai mare. 

Mai exact, de 13 puncte, față de 9 puncte, cât este în realitate. Iar lider ar fi fost, cu 41 de puncte, Unirea Dej!

Trupa pregătită de Dragoș Militaru a marcat 30 de goluri în cele 19 etape, iar toate acestea au fost reușite autohtone! Cocian (10) și Alex Pop (9) sunt golgheterii echipei în acest sezon, până acum.

Dejul ar avea cu 10 puncte mai mult decât în realitate pentru că a încasat multe goluri de la fotbaliști de altă naționalitate”, explică FRF.

Cum ar arăta play-off-ul exclusiv pe baza golurilor marcate de români

1. Unirea Dej – 42p

2. CSA Steaua – 38p

3. Poli Iași – 32p

4. Unirea Slobozia – 31p

5. Dinamo București – 29p

6. Oțelul Galați – 28p

Ce a declarat antrenorul Dragoș Militaru după calificarea în play-off

"Îmi vine să cred pentru că am sperat tot timpul. Sunt foarte fericit pentru noi, pentru club, pentru băieți.

Cu gândul ăsta am plecat în pregătirea din vară. Nu știu câți au crezut, dar eu tot timpul mi-am dorit asta. Cred că merităm să fim acolo, să ne batem cu cei mai buni, să ne batem mai departe pentru visul nostru.

Mă bucur foarte mult că ajungem, în sfârșit, să avem și noi 10 meciuri televizate. Băieții merită. Au suferit foarte mult. Echipa a fost foarte constantă și am fost televizați de patru ori într-un sezon întreg.

Avem jucători la echipele naționale și au suferit că nu sunt și ei văzuți. Acum vor fi văzuți, e șansa lor să arate că sunt jucători buni, tineri.

Suntem cea mai tânără echipă din play-off, avem cei mai buni jucători tineri. Sunt pe primele locuri Alex Pop și Angelo. Au contribuit foarte mult nu numai ei, ci și ceilalți.

Secretul e unitatea de grup, faptul că au muncit foarte mult și s-au lăsat antrenați așa cum vrem noi. Mă bucur că învață. Nu le-a fost ușor.

Lupta asta pentru primele 6 locuri, ținând cont că avem cel mai mic buget din primele 15 clasate și unul dintre cele mai tineri loturi din Liga 2, nu ne-a fost ușor, dar ei au dat dovadă de caracter, au învățat să sufere, să muncească și au toată aprecierea noastră", a spus Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, după calificarea în play-off, acolo unde le va avea ca adversare pe Steaua, Poli Iași, Oțelul Galați, Dinamo și Gloria Buzău.

Foto: Unirea Dej, NewsFlux

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!