Florin Talpan csa steaua Daniel Oprita Liga 2 Florin Talpan

Tensiuni la CSA Steaua înaintea meciului din Cupă! Florin Talpan îi cere demisia lui Daniel Oprița

CSA Steaua a avut parte de un debut slab de sezon și ocupă doar locul 11, cu 15 puncte, după 11 etape.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Noiembrie 2023, 13:45
Data actualizarii: Miercuri 01 Noiembrie 2023, 13:57

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, care luptă de ani cu FCSB-ul prin instanțe în încercarea de a obține o promovarea a echipei Armatei în prima ligă și retrogradarea clubului lui Becali în Liga 5, îi cere demisia antrenorului Daniel Oprița.

Talpan consideră că Daniel Oprița este principalul vinovat pentru situația în care se află echipa în momentul de față.

„Performanţe foarte slabe. Iarăşi o să iasă domnul Opriţa şi o să spună că eu nu am pregătire sportivă. Dar de ce să mai stea până în vară? Dacă vrea să plece, să plece, pentru că oricum nu are rezultate şi să aducă un alt antrenor.

Sunt pe locul 11, mâine vine meciul cu Rapid. Dacă e aşa de bun, să dovedească şi să câştige meciul de mâine. Să văd şi eu cât de bun este, dacă este bun. Eu nu am fost comandantul clubului, pentru că dacă eram eu, mă luptam şi mă dădeam peste cap ca această echipă să intre încă din primul an în Liga 1.

Problema este că eu după o luptă ieşită din comun, şi cu cei din club care nu vedeţi ce şicane îmi fac. În ziua de azi ca să deschizi orice uşă, te costă bani. Să îmi dea bani la dispoziţie şi se rezolvă orice”, a spus Florin Talpan, potrivit Fanatik.

CSA Steaua primește vizita Rapidului, miercuri, de la ora 21:00, în etapa cu numărul doi din faza grupelor Cupei României.

Decizia Curții de Apel București în „Dosarul palmaresului”

În urma deciziei luate în urmă cu o săptămână, lui CSA Steaua îi revine, în consecință, palmaresul din 1947-1998, incluzând Cupa Campionilor Europeni din 1986 și toate celelalte trofee cucerite în perioada respectivă, în timp ce FCSB-ului îi revine perioada 2003-2017. De asemenea, perioada 1998-2003 i-a fost atribuită celor de la AFC Steaua.

„Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă S.C. Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA). Admite cererile de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Steaua 1947 LTD Bucureşti şi Asociaţia Salvaţi Steaua. Anulează în parte sentinţa apelată şi rejudecând: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

Respinge excepţiile inadmisibilităţii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active şi pasive invocate în legătură cu cererea conexă, ca neîntemeiate. Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist ,,Steaua Bucureşti”, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată. 

Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 23.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!